TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü yeni projelerle sözleşme imzaladı. 2012 yılından beri faaliyet gösteren Nevşehir TKDK daha öncelerde de Göreme, Avanos, Uçhisar, Mustafapaşa, Ortahisar ve Göre kasabasında otel ve restoran yatırımlarına destek vermişti.

13. Çağrı ilanında yapılan proje başvuruların incelenmesi neticesinde 17 adet kırsal turizm ve 1 adet yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi tedbiri kapsamında sözleşme imzaladı. İmzalanan sözleşmelerin toplam yatırım tutarı 13.808.482 TL olup, yatırımların bitiminde başvuru sahiplerine 6.904.241 TL hibe sağlanmış olacaktır.

17 adet kırsal turizm projesinin 14 adedi pansiyon ve 3 adedi ise
restoran projesi olup, projelerin bitiminde Avrupa Birliği standartlarında tesislerin oluşmasına katkı sağlanacaktır. Nevşehir TKDK Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde bulunan turizm işletme belgeli tesislere destek verdiğinden bölgede turizm standartlarının da gelişmesine katkıda bulunmaktadır.
Ayrıca turizm işletme belgeli tesislerin de oransal olarak artmasına büyük katkı sağlamaktadır. Diğer proje de ise yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi tedbiri kapsamında kabak çekirdeğinin paketlenmesine yönelik bir destek sağlanacak olup, bölgenin en önemli yöresel ürünlerinden biri olan kabak çekirdeğine verilecek destek ile yeni tesislerin önü açılmış olacak. Böylelikle yeni yatırımların devamı hız kesmeden geleceğine inanıyor ve Nevşehir TKDK olarak imzalanan sözleşmelerin Nevşehir için hayırlı olmasını diliyoruz.