Nevşehir'in yöresel ürünleri, NTSO, Ürgüp TSO ve NTB işbirliği ile Türkiye'nin En Büyük Yerel Ürün Organizasyonu Olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda bir kez daha görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 8. kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor.Antalya Ticaret Borsası tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle düzenlenen YÖREX 8. Yöresel Ürünler Fuarı, bu yıl 13 – 17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Antalya Expo Center’da “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla düzenlenen YÖREX, her yıl Türkiye’nin dört bir yanından yöresel ürünleri aynı çatı altında buluşturuyor.

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB), Nevşehir'in tanıtımı için başlattığı hamlelere devam ediyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan ve Bu sene 8.si düzenlenecek olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda İlimiz Nevşehir'in Marka Değeri Taşıyan Yöresel Ürünleri Tanıtılacak.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve ekibi, bu yıl sekizincisi düzenlenecek YÖREX Fuarında Nevşehir'in marka değeri ürünlerini tanıtmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

YÖREX’in fuardan öte kalkınma projesi olduğunu, yerli ve milli bir proje olduğunu söyleyen Salaş, “Küreselleşmenin etkisiyle bizim olanı unutup başkalarının ürettiğini tüketmeye başlamıştık. YÖREX farkındalık yarattık, üreticilerimize cesaret verdik. Kıyıda köşede kalmış ürünleri üreten insanlar YÖREX’le cesaret buldu, üretmeye devam ettiler” diye konuştu.
Yöresel ürünlerle ilgili sorumluluğunun arttığını kaydeden Salaş, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük Ticaret Bakanlığı, TOBB’un desteğiyle üreticilerin eğitilmesi gerektiğini, ürünlerin gerektiği gibi üretilip pazara sunulması için eğitimin gerekli olduğunu vurguluyor.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş Fuara ilişkin yaptığı açıklamada; "Nevşehir Ticaret Borsası olarak; İlimizde üretilen veya yetiştirilen yöresel ürünlerimizin, ulusal ve küresel ölçekte tanıtma fırsatı elde edilmesi, Yöresel ürünlerimizin ticarileşmesi konusunda girişimcilere ve üreticilere rehber olması, Yöresel ürünlerimizin ticari değerlerinin ve piyasa derinliklerinin artmasıyla İlimizdeki ticari hayatı canlandıracağı, Yöresel ürünlerin tescillenmesi ve markalaşmasında açılım sağlayacağı, Yöresel ürünlerini, genellikle yerel pazarlar için üreten firmalarımız, bu fuarla ulusal pazarlara açılma olanağı sağlayacağı için bu yıl 8.si düzenlenecek olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında İlimiz adına siz değerli üyelerimizin desteği ve katılımı ile yer alma kararı verilmiştir.    

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) tarafından İlimiz adına açılacak standımızda 13 – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında fuara katılarak ürünlerini sergilemek, tanıtımını yapmak ve ürünlerinin markalaşmasını isteyen veya fuara katılamayıp ürünlerini odamız aracılığıyla göndermek isteyen üyelerimizin Odamızla irtibata geçmesi önemle rica olunur." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 8'incisi düzenlenecek fuara Nevşehir'in damgasını vurması bekleniyor.