Türkiye’nin önemli patates üretim merkezlerinden birisi olan Nevşehir’de sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık patates hasadı başladı. 

Nevşehir'de Patates üreticilerimiz her yıl Nisan ve Mayıs aylarında ektikleri patateslerin hasadına Eylül ayı ile birlikte başladılar.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez ve Yazıhüyük'te patates üreten çiftçilerimiz Nevşehir ve civar bölgelerinde bu yıl yaz aylarında havaların iyi geçmesi nedeniyle ektikleri patateslerden geçen yıllara göre daha fazla verim aldığını söylediler.

Havaların soğumaya başladığını ve artık patateste sezonunun sonuna yaklaşıldığını ifade eden Nevşehirli çiftçilerimiz, ''Ektiğimiz patateslerin hasadına başladık. Bu yıl verim çok iyi, Allah bereket versin dediler.

Patates hasadının başlamasının ardından Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Derinkuyu ilçemizde ve Bölgemizde Patates Hasadı Başlamıştır. Tüm Çifçilerimize, Hayırlı ve Bereketli Ürünlerinin olmasını temenni eder, Bol kazançlar dilerim.” dedi.

Eee ne diyelim; Emek ve alınteri ... Nevşehirli tüm patates çiftçilerimize bol hasat dönemi ve hayırlı kazançlar diliyoruz...

Foto:Haydar Yılmaz