Ortaya çıkan son durum şu ki; Şuana kadar gerek Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) gerek ise Nevşehir Belediyesinde sessizlik sürüyor.Şimdiye kadar Hiç bir doyurucu açıklama yapılmadı.
Oldu olacak denildi,bir takım çevreler memlekete yatırım yapılmasını istemiyor gibi kuru safsatalarla geçirilerek bugünlere gelindi.
 
Peki 500 Milyon Dolarlık Nevşehir Göre kasabası Boğaz mevkiisindeki yatırımının İPTAL olması demek ne anlama gelir?
Öncelikle bu kadar ciddi bir iş ile Türkiye vitrinine çıkmaya hazırlanan şehirde Nevşehir Belediyesi dolayısıyla Başkanı Hasan Ünver ve NevşehirSanayi ve Ticaret Odası dolayısıyla Başkanı Arif Parmaksız hemde yaklaşan seçimler öncesinde bütün planlarını bozar ve Nevşehir kamuoyu önünde ciddi bir inandırıcılık zafiyetine uğramış olur… Öyle ki Bu sefer, geçmişteki gibi olayı sessiz sakin bir şekilde kapatamaz ve büyük sıkıntıya girerler. Zaten şimdiden Vatandaşlar konuyu çok yakından takip ediyor ve ortaya çıkan durumu ciddiyetsizlik, acemilik gibi çeşitli ağır iddialarla eleştiriyor...
500 Milyon Dolarlık Yatırımda Son Dakika...!
Tarih: 15.09.2010 ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Göre kasabası Boğaz mevkiinde   gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kongre Merkezi ve Uluslararası Kongre Oteli için projelerinin 3 yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Ünver, projelerin 500 milyon dolara mal olduğunu açıkladı.
 
 
Nevşehir'in merkeze bağlı Göre kasabasının Boğaz mevkiinde Nevşehir ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Nevşehir Belediyesinden tahsis edilen arsa üzerinde 500 Milyon dolarlık bir harcama ile gerçekleştirilmesi planlanan Kongre Oteli ve Merkezi konusunda yaşanılan hayal kırıklığı Nevşehir Kamuoyunda büyük şok etkisi yarattı.
 
 Öyle ki bu projeyle büyük değer kazanacağını düşünen vatandaşlarımız büyük hal kırıklığı yaşıyor. Göre yolu üzerinde arsaların bile anormal derecede para ettiği sanal gayrimenkul artışlarıyla bir çok gayrimenkul zengini kişilerde bu bölgeden arsa aldılar fakat görünen o ki alanın ellerinde patladı.
 
İlk kez FİB Haber tarafından kaleme alınarak iddia edilen 500 Milyon dolarlık yatırım yapacak İtalyan Firması hakkındaki şok eden bilgilerden sonra bu yatırım konusunda olumsuzluklar yaşandığı veNevşehir de kimsede ne bir ışık nede hiçbir umut kalmadığı belirtiliyor.
 
En son geçtiğimiz yıl Göre Boğazı mevkiinde yatırım alanındaki harfiyat firmasına ait olduğu iddia edilen konteynırların kamyonlara yükleyerek götürülmesi ile adeta Nevşehirli vatandaşlarımızın da umutlarını yükleyip götürdüler ve ne yazık ki bugüne kadar kamuoyuna ne Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası nede Nevşehir Belediyesi hiçbir açıklama yapmadı ve bilgilendirilmedi.
 
 
İlk olarak FİB Haber Merkezi olarak ortaya atıp araştırmalarımız sonrasında belgeleriyle sizlere FİB Haber.Com dan Nevşehir Göre Yolu 500 Milyon Dolarlık proje konusunun bir hayal olduğu iddiasını güçlendirecek bilgiler vermiştik.
Bugüne kadar ki bu yaşanan olaylarda Nevşehir de ki 500 milyon dolarlık yatırımın akıbeti hakkında ortaya atılan olumsuz iddiaları kuvvetlendiriyor.
 
 
--------
 
Zira Nevşehirli vatandaşlar 500 Milyon dolarlık yatırımın suya düşmesiyle umudunu yitiren harfiyat firmasının da bu sevdadan vazgeçerek konteynırlarını kaldırdığı şeklinde yorumlanıyor.
 
 
Bu konuda en son açıklamayı En son Hafta içinde Nevşehir Belediye Başkanı Ünver’in de konu hakkında yatırımla ilgili olarak topu Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasına atmasından sonra bugün Göre Boğazı mevkiinde yatırım alanındaki konteynırların kamyonlara yükleyerek  taşınması üzerineNevşehirli vatandaşlar 500 Milyon dolarlık yatırım ile ilgili umutlarını tamamen bitirdiklerini belirtiyorlar.
 
 
Şimdi Söz Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında…!
 
Bakalım Oda’dan konuya ilişkin gelişmelerle ilgili bir açıklama yapılacakmı Nevşehir kamuoyu merakla bu sorunun cevabını bekliyor…
 
İsterseniz 500 Milyon dolarlık proje konusunda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in açıklamaları ve NTSO Başkanı Arif Parmaksız ın açıklamalarını tekrardan bir hatırlayalım.
Nevşehir'e 500 Milyon Dolarlık Devasal Yapılacak
Nevşehir’de yap-işlet-devret modeli ile tamamı doğrudan dış yatırım olarak gerçekleştirilecek Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli’n...
 
 
Nevşehir’de yap-işlet-devret modeli ile tamamı doğrudan dış yatırım olarak gerçekleştirilecek Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli’nin 2013 yılında hizmete geçmesi hedefleniyor.
 
Bin kişilik bir istihdamı da birlikte getirecek merkez için 500 milyon dolar harcanacak. Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli’nin yapımını gerçekleştirecek firma yöneticileri,Nevşehir’deki üst düzey yöneticiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı kokteylde bir araya geldi.
 
Kapadokya Dedeman Otel’de Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen kokteylde Erciyes Üniversitesi Oda Orkestrası Trio ekibi Türk Sanat Müziğinin yanı sıra Batı müziğinden çeşitli eserler seslendirdi. Kokteylin açılışında Nevşehir’in Göre Boğazı mevkiinde yaptırılması planlanan Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli ile ilgili bir sunum yapıldı.
 
Kokteylde konuşan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, NevşehirBelediyesi’nin Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi Nevşehir’in dokusuna yaraşır bir düzeyde Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli’nin ekonomik,sosyal ve kültürel alandaki gelişimi hızlandıracağına inandığını söyledi. Parmaksız, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile tamamen doğrudan dış yatırım olarak Şubat veya Mart ayından itibaren eski Göre Yolu üzerinde bulunan alanda uluslararası finans kuruluşu ICPED(The International Co-ordination Programme for Economic Development, Inc)’in İtalya’daki ortağı konumundaki Frınbank tarafından finansmanının karşılanacağı Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli’nin hizmete kazandırılması ile 1000 kişilik bir istihdam imkanının da ortaya çıkacağını kaydetti.
 
Parmaksız, şöyle konuştu, "Hayal ile hedeflerin çok iyi analiz edilmesi ile ortaya çıkan bu dev proje,Nevşehir’de en geniş kapsamlı ilk yatırımıdır. 2013 yılında tamamlanması planlanan proje için yaklaşık 500 milyon dolar seviyesinde bir harcama yapılmasının planlanmaktadır. 20 yıl süre ile işletildikten sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na devredilecek Kapadokya Uluslar arası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli’nin bölgenin ekonomik göstergelerinin ciddi manada ivme kazanmasına önemli bir etki oluşturacağına inanıyorum." dedi.
 
ÜNVER: 2009 YILINDAKİ HAYALİMİZİN ARTIK GERÇEKLEŞMEK ÜZERE
 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de Göre Yolu üzerinde kurulacak Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli’nde oldukça net bir şekilde ortaya konulduğunu ifade etti. Ünver, "Böyle bir proje bazen paylaşarak ve bazen de bölüşerek gelişebileceğimiz ve hedeflediğimiz noktalara ulaşabileceğimiz düşüncesi, bir hayal ile ortaya çıktı. 2009 yılında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Arif Parmaksız ile görüşme yaparken Nevşehir’de böyle bir merkez hayal ettik. Sonrasında paylaştık ve bugün 2009 yılındaki hayalimizin artık gerçekleşmek üzere olduğunu görebiliyoruz.Bundan önceNevşehir,sonra ülkemiz ve daha sonra tüm dünya insanları yararlanacak.500 milyon dolar civarındaki bir harcama ile gerçekleştirilecek Kapadokya Uluslar arası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli’nin 2013 yılının Haziran ayı içerisinde kullanılıyor olacak.Ve Nevşehir Belediyesi olarak ilkini 2005 yılında düzenlediğimiz Uluslar arası Yerel Yönetimler Dünya Barış konferansının ikincisini bu merkezde gerçekleştirme kararlılığı içerisindeyiz." dedi.
 
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da dünyanın eşsiz güzelliklerini barındıran Kapadokya bölgesinin Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli ile önemli bir ivme kazanacağına inandığını söyledi. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Savaş,projenin bir an önce hayata geçirilmesi temennisini yineledi. Kokteylde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Frınbank yöneticileri Frınbank yöneticisi L.Laura A Indinimeo ve Frınbank yöneticilerinden Pier Funk Ekamba Louma’ya halı hediye etti. CİHAN
FİB Haber araştırmıştı…
500 Milyon Dolarlık Sevinç Kursağımızda Kaldı!
 
Nevşehir Belediyesi’nin arsa tahsisi ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ’yap-işlet-devret’ modeliyle Göre yolu üzerinde tamamı doğrudan dış yatırım olarak gerçekleştirilmesi planlanan Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Oteli’nin 500 milyon dolara mâl olması planlanıyordu.
 
Bu yıl (2011) Mart ayı içerisinde temel atılması 2013’te hizmete girmesi beklenen kongre merkezi ve otelin bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilmişti.FİB Haber merkezine bu konuda gelen şok bilgilerNevşehir kamuoyunda büyük bir şok etkisi yaratırken sözde Yatırımcı “Frınbank” ve yöneticileri  L.Laura A Indinimeo ile Pier Funk Ekamba Louma’ kimdir amacı nedir gibi sorular gündeme oturdu.
 
------
 
500 Milyon dolarlık dev yatırımı sağlayan Frınbank diye bir kuruluş var mı kimdir? Böylesine büyük bir yatırım sağlayacak finanasal kuruluşla ilgili neden internet sayfalarında hiçbir bilgi yok…Sözde Frınbank ve yöneticileri Frınbank yöneticisi L.Laura A Indinimeo ve Frınbank yöneticilerinden  Pier Funk Ekamba Louma’ kimdir?
 
İddialar gerçekte Doğrumu...
 
Göre boğazında yapımı planlanan 500 Milyon Dolarlık Proje iptal mi oldu...
 
Burada Ne İşi Var ???
 
Laura İndinemeo'nun Nevşehir veya Kapadokya'ya tamamen yerleştiği ve artık orada yaşadığı konusu doğrumu...
 
Peki kim bu kişi???
 
Liliana Laura Indinimeo nun ( Firnbank ) Türkiye temsilcisi olarak kendini deklere ediyormuş ve bazı kişileri İstanbul'a çağırarak, İstanbul'da Laura adına görüşmeler yapıyormuş. Bu kişi kesinlikle Lauranın yerini bilmektedir…
 
NEVŞEHİR KAMUOYU,Nevşehir Tacaret ve Sanayi Odasından konuya ilişkin bilinmeyenler hakkında bir açıklama bekliyor......
 
 
Arşiv haberleri görmek için:
http://yenisafak.com.tr/YurtHaberler/?t=15.09.2010&i=278563