Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği İstihdam Şurası bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız ile Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanları ve yönetimi ile birlikte törene katılırken, bu yıl içerisinde istihdam seferberliklerine katılan ticaret odaları, Borsalar ve firmalarda şurada hazır bulunacak.

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek şura kapsamında, "Uluslararası İstihdam ve Kariyer Kongresi" düzenlenecek ve İstihdam Seferberliği'ne en fazla istihdam sağlayarak destek veren işverenler ödüllendirilecek. Çalışma Meclisi, Üçlü Danışma Kurulu, Kamu Personel Danışma Kurulu gibi sosyal diyalog platformlarıyla çalışma hayatının taraflarını bir araya getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu organizasyonlara İstihdam Şurası ile bir yenisini ekleyecek. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla ilki bugün "Daha da büyük hedeflere" sloganıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek şurada, işsizlik sorunundan hareketle istihdamı artırıcı politikalar ele alınacak. Sanayi 4.0 ve iş gücünün dijitalleşmesi ele alınacak Şura kapsamındaki "Uluslararası İstihdam ve Kariyer Kongresi", İŞKUR tarafından 2013 ve 2014 yıllarında yapılan "Uluslararası İş ve Meslek Danışmanlığı Kongresi"nin devamı niteliğindeki üçüncü kongre olacak. İstihdam alanındaki güncel bilimsel çalışmaların paylaşılacağı kongrede, özel politika gerektiren grupların istihdamının önündeki engellerin tespiti ve bunlara karşı çözüm önerileri geliştirilmesi, kalıcı istihdam yaklaşımları ile istihdamın artırılmasındaki yenilikçi yaklaşımların ele alınması planlanıyor.