01 Şubat – 31 Mart 2013 tarihleri arasında yapılması öngörülen, ancak henüz tam olarak hangi tarihlerde yapılacağı belirlenmeyen Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası ile Ticaret Borsası Seçimlerine şu ana kadar 2’şer aday çıkmış durumda. 3 bin 80 dolayında üyesi bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi odasında 1999 Yılından bugüne kadar 13 Yıldır yönetimde bulunan Mehmet Arif Parmaksız ve Son yıllarda yıldızı parlayan Başarılı İş Adamı Mehmet Yakup Zağlanmış aday olurken, Nevşehir Ticaret Borsasında ise 13 yıla yakın bir süredir Ticaret Borsası Başkanlığı görevini sürdüren Tuncer Gök ile Mustafa Çelebi aday.

Söz konusu dört aday arasından şu ana kadar adaylığını açıklamayan kalmadı. Ancak, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök 22 Ocak 2013 Salı günü düzenleyeceği basın toplantısı ile adaylığını ve neden tekrar borsa başkanlığına aday olduğunu açıklayacağını belirtti.

 

NTSO’de Oda seçim sürecinin resmen başlamasıyla birlikte Nevşehir İş Dünyasında son yıllarda hiç görülmemiş şekilde büyük bir heyecan yaşanıyor.

 

İşte Nevşehir de Oda Seçimlerinden Son Durum…

 

Yok aday olamayacak,yok Ertelenecekti, zamanında yapılacaktı derken, Nevşehir Sanayi Odası ve Ticaret Odaları’nda seçim süreci geldi çattı.Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Peki şimdi ne olacak? Parmaksız mı? Zağlanmış Mı?

Parmaksız ve kurmayları bir taraftan çoğunluğu kendi yönetim ve listesinde yer alan isimlerin oluşturduğu yeni oluşum karşısında listesini yenileme gayreti içn start verdiği çalışmaları yakın markajla sürdürrüken,Öte yandan Başarılı ve Saygın İş adamları Musa Ertaş,Sacit Uzer,Mehmet Acar,Dağaslan Özaltın gibi isimlerin Başkan Adayı Yakup Zağlanmış la birlikte seçim çalışmaları için yürttükleri çalışmalar aralıksız sürüyor. NTSO seçimleri öncesinde İlk izlenimlerimiz; Siyasi Parti desteğinide yanına alarak bir anlamda Nevşehir İş Dünyasının Yeni Oluşum Liderliğine soyunan Yakup Zağlanmış Yeni ve dinamik bir yönetim, yeni yapılanma ve güçlü büyüme parolasıyla yürttüğü çalışmalarında bir adım önde gözüküyor.Nevşehir İş Dünyasından Zağlanmış ve ekibine çok büyük destek geldiği ifade ediliyor.Yine farklı yerl medyalarda yürütülen anketlerde Zağlanmış ve ekibini NTSO seçimleri öncesinde daha şanslı gösteriyor...

Şu Ana Kadar Kim Ne Dedi ….

Parmaksız, “Kimse İle Çatışmaya ve Polemiğe Girmeyeceğim”

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, odanın 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı. Parmaksız: “Bir dönem daha hizmet etmek istiyorum” dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız, adaylığı ile ilgili olarak oda binasında bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine destek veren iş adamları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Parmaksız, 10 Ocak 2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar ile birlikte yeniden aday olmasının önünde hiçbir engel kalmadığını ve bu tarihten sonra yol arkadaşları ile yaptığı istişareler sonucunda yeniden aday olmaya karar verdiğini söyledi. Anayasa Mahkemesinin kararından önce oda meclisinde bir konuşma yaptığını ve bu konuşmada aksi bir karar çıkması ve aday olmaması durumunda meclisin aday göstereceği bir ismi destekleyeceğini ancak aday olabilmesi durumunda da bunu değerlendireceğini açıkladığını kaydeden Parmaksız: “Bu konuşmamda birlik ve beraberlik çağrısı yaptım. Bu çağrım toplantıda alkış aldı ancak sonrasında bir dönüş olmadı. Bu durumda bende yeniden aday olmaya karar verdim” dedi.

NTSO meclisinde yer alan isimlerin seçimlerde kendisine rakip olarak çıkmasını bir vefasızlık olarak değerlendirmediğini ifade eden Parmaksız, aday olmanın herkesin demokratik hakkı olduğunu vurguladı. Seçimlerde kendisi ile yarışacak listedeki bazı kişilerin şu anda mecliste görevlerinin bulunduğunu belirten Parmaksız: “Eğer ben görev sürem boyunca yapamadıysam listedeki isimlerden biri meclis başkanı diğeri ise başkan yardımcısı. Bana bir öneri ile gelmişlerde ben mi yapmamışım?. Ben hiç kimse ile çatışmaya ve polemiğe girmek istemiyorum” diye konuştu.

1999 yılında göreve geldiği günden bu yana odalarını siyasete alet etmediğini ve her kesimden üyenin bulunduğu odalarının tüm siyasi partilere eşit mesafede kaldığını söyleyen Parmaksız, seçimlerde de siyasetin olacağına inanmadığını vurguladı. Bu konuda milletvekilleri ile de görüştüğünü ve onlarında aynı düşüncede olduğunu belirten Parmaksız: “Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Hiç kimse kimseye baskı yapmıyor. Demokratik bir seçim olacak” şeklinde konuştu.

Görev süresince yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Parmaksız, 1926 yılında kurulan odalarının o tarihten 2001 yılına kadar TOBB bünyesinde sadece delege ile temsil edildiğini ancak kendisinin göreve gelmesinin ardından TOBB yönetiminde aktif görevlerde yer alarak Nevşehir’i temsil ettiğini belirtti. 2002 yılında TSE Başkan Yardımcılığı görevine seçildiğini ve uzun süre bu görevi yürüttükten sonra 2007 yılında TOBB bünyesindeki Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaya başladığını kaydeden Parmaksız, ayrıca 2009 yılından bu yana da TOBB yönetim kurulu üyesi olduğunu vurguladı.

Ankara’da Nevşehir’i temsil ettiğini ve görev yaptığı tüm makamlarda Nevşehirli sanayici ve işadamlarına destek verdiğini söyleyen Parmaksız: “Beni sürekli Ankara’da olmamla eleştiriyorlar. Ben Ankara2da Nevşehir’i temsil ediyorum. Ben NTSO başkanı olarak bu görevleri yürütüyorum ve bu görevlerim süresince de Ankara’da sürekli olarak üyelerimizin hizmetinde oldum. 24 saat telefonum açıktı ve isteyen tüm üyelerimiz bana ulaştı. Benim görevim üyelerimizin işlerini takip etmek ve bunu da yaptım. Bunun yanında odamız sürekli olarak şehrimizin gelişmesine katkı sağladı. Yıllardır hayalini kurduğumuz organize sanayi bölgesi bu dönemde gerçekleşti. Bunun yanında üniversite konusunda da ciddi çalışmalarımızın olduğu herkesin malumu. Biz hep hedeflerimizi yukarıda tuttuk” dedi.

Zağlanmış, “Yeni Yönetim, Planlama ve Güçlü Büyüme Hedefimiz”

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yakup Zağlanmış ve beraberinde bulunan ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Zağlanmış ve ekibi Yeni ve dinamik bir yönetim, yeni yapılanma ve güçlü büyüme parolasıyla çalışmalarına hız verdi.

Ticaret ve Sanayi Odalarının bulundukları ilin ve bölgenin gelişimine, büyümesinde lokomotif görevi yapmalarının gerektiğini belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yakup Zağlanmış, Ticaret ve Sanayi odasının ilin sanayi ve ticaretle uğraşan şirketlerinin de büyüme ve gelişimine itici bir güç olarak görev yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine talip oldukları ilk günden itibaren bu anlayışla çalışmalarına hız verdiklerini belirten Zağlanmış, Ticaret ve Sanayi odasının bu görevlerini gerçekleştirmesi durumunda ancak üyelerinin sorunlarına odaklanma ve bu sorunları çözüme kavuşturarak onları güçlü kılmaları ile mümkün olabileceğini belirtti.

Profesyonel bir anlayışla ve profesyonel bir ekiple göreve talip olduklarının altını çizen Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yakup Zağlanmış, “Yeni sorunlar üreten değil, üyelerinin sorunlarına gerçekçi, somut, hızlı çözümler üreten, Üyelerini koruyan, destekleyen, Projelerini desteklemekle kalmayıp sonuçlandırılmasını sağlayan, üretken, verimli ve başarılı, işbirlikçi, katılımcı ve şeffaf bir Ticaret ve Sanayi odası için yeni bir soluk, yeni bir anlayış, yeni bir ekip, yeniden yapılanma şarttır. Ben ve ekibim bunu gerçekleştirmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Ticaret ve Sanayi odasının amacına uygun bir biçimde üyelerine ve bölgesine daha iyi bir hizmet verebilmesi için atılması gereken çok önemli adımlar var. Bizler somut, gerçekçi sorunlar üzerinden bu adımları atmaya hazırız. Profesyonel bir biçimde, Profesyonel bir ekiple sorunları çözmek ve sanayi ve ticaretle uğraşan üyelerimizi kalkındırmak, daha güçlü, daha bağımsız, daha küresel öçlükte harekete geçirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Gök, “Salı Günü Konuşacağım”

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi kararını açıklamadan bir gün önce meclisimizi toplamış bir görüşme yapmıştık. 14 Ocak Pazartesi günü de 14 kişilik yönetim ve 6 kişilik denetim kurulu üyeleri dâhil geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Burada ben ve arkadaşlarımız bütün düşüncelerini açıkça anlattılar. Sonrasında da büyük ihtimalle ekip olarak ve fire vermeksizin aday olmaya karar vereceğiz. Bu arada Salı günü yapacağım basın toplantısı ile de bugüne kadar yaptıklarımızı ve neden aday olacağımızı açıklayacağız. Gazetecilerin tüm sorularına yanıt verecek ve cevabı istenen her şeyi açıklayacağız ve cevabını vereceğiz.” Ekrem Nurlu’nun Borsa’ya aday olacağı yönündeki iddiaları da hatırlattığımız Başkan Gök, “Ben de duydum ama resmi bir şey yok sanırım. Şu anda Sayın Çelebi var ki, başarılar diliyorum. Bir de biz Salı günü kısmetse açıklayacağız adaylığımızı inşallah. Bunun dışında başka bir isim şu anda yok. Olursa da olur çünkü bu demokratik yarışta şartları tutan herkes aday olabilir, olmalı da.” dedi.

Çelebi, “Bu Sefer Tamam İnşallah”

Nevşehir Ticaret Borsası başkanlığına ikinci kez aday olan İş Adamı Mustafa Çelebi bu seçimde başarılı olacaklarına inanıyor.

Ticaret Borsası Başkanlığına adaylığını aylar öncesinden açıklayan Mustafa Çelebi, ilimiz tarımının sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların çözümü için ciddi projeler geliştirdiklerini söyledi.

İlimizde bulunan un fabrikalarının sorunlarını da, çözüm yollarını da bildiklerini kaydeden Ticaret Borsası Başkan Adayı Mustafa Çelebi, ilimiz genelinde buğday üretiminin yükselmesini sağlayacaklarını, kimsenin kimseye kefil olmadığı günümüz şartlarında üreticiye ürününü satabilmesi için kefil olacaklarını dile getirdi.

Üreticinin her zaman yanında olacaklarını belirten Ticaret Borsası Başkan Adayı Mustafa Çelebi, “Un fabrikaları her geçen gün kapanmakta. Sorunlarını biliyoruz. Biz geldiğimiz günden itibaren un fabrikaları kapanmayacak aksine yenileri açılacak. Buğday ekim alanı ilimiz genelinde 1 Milyon 330 bin dekar. Bundan 413 bin 680 ton üretim yapılmakta. Bu da ortalama kg/dekar başına %335’dir. Üretilen bu miktarın %45’ini ilimizde mevcut bulunan 43 un fabrikası almaktadır. % 20’si ise Çiftçinin kendi ihtiyaçları ve tohumluk olarak değerlendirilmekte. Un fabrikalarının öz sermayesini artıracağız. Bunun için Devlet destekli faizsiz kredi temini için çalışma yapacağız. Fabrikayı çalıştıracak müteşebbisleri bir araya getireceğiz. Ticaret ve Sanayi odası ile yakın ilişkiler içerisinde bulunarak ilimizde bulunan un fabrikalarını yatırım yapılır, cazip hale getireceğiz. Baştan ekim alanlarını planlı bir şekilde ektireceğiz. Üretimi yükselteceğiz. Satışına kefil olacağız. Hiç kimse kimseye kefil olmaz ama biz göreve geldiğimiz gün üreticinin yanında olacağız. Üreticinin bu konuda kaygısı olmayacak. Allah çalışanı sever. Hükümette çalışanın yanında olacaktır. Çalışacağımıza göre hiçbir çözülmeyecek sorun kalmayacak. Allah bizi şu an da ticaretimizi nasıl ki başarılı kıldı ise Ticaret Borsasında da başarılı kılacağına eminim. Nevşehir Üreticisi ve fabrikacısı tarlasını ekmek, ürününü satmak ve para kazanmak istiyorsa onların yanındayız. Oylarına talibiz. Türkiye büyürken, Nevşehir büyüsün. Hep beraber kazanalım. Ülkemize ve Şehrimize faydalı olalım. Sizlere güveniyorum” açıklamasında bulundu.

Seçim tarihi belirleninceye denk altından daha çok suların akacağı gözlenen seçim deresinde bu hafta önemli gelişmelere gebe bir hafta olabilir. Zira geçtiğimiz günlerde Mehmet Arif Parmaksız’ın açıklamalarının ardından, bu hafta içerisinde de Tuncer Gök’ün adaylığını resmen açıklamasıyla birlikte Kılıçlar kınından çekilmiş, adaylar var güçleriyle seçimi kazanabilmenin hesaplarını iyice derinleştirmiş olacaklar. Fokur fokur kaynayan Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Seçimlerinde önümüzdeki günler sürpriz gelişmeleri de beraberinde getirecek.

Haber: Ali Çamur -Fikret Çapacı

 Tüm Gelişmeleri FİB Haber'den takip edebilirsiniz...

 

FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”

            

%100 Nevşehir Haberleri Burada…FİB Haber Farkıyla…

 

Nevşehir’in Ulusal İnternet Haber Sitesi…www.fibhaber.com