Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulları Başkanı M. Arif Parmaksız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'nun cenazesine katıldı 

Antalya'da düzenlenen YÖREX fuarı için Antalya'da bulunan NTSO ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula’nın cenaze törenine katıldı.​

66 yaşında yaşamını yitiren Faruk Kula’ya son görevini yerine getiren Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Kula ailesine taziyelerini iletti.

 -Faruk Kula Kimdir?

15 Aralık 1953’de Balıkesir’de doğan Faruk Kula, Özel İzmir Ege Türk Koleji’ni bitirdikten sonra iş hayatına atılmış ve Kula Yağ Emek Yem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmekteydi.

1992 yılından itibaren Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olan Faruk Kula, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi, TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyesi, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği, Balıkesir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanlığı, Balıkesir Yüksek Öğretim Vakfı Başkanlığı, Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Denetim Kurulu Üyeliği ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiş olup bir dönem de Balıkesirspor Asbaşkanlığı görevinde bulundu. 

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula son yolculuğuna uğurlandı...