Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Trakya temasları kapsamında Edirne'yi ziyaret ettiler. 

Hisarcıklıoğlu'na Edirne ziyaretlerinde NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi de olan eski meclis başkanı ve Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu eski sanayi bakanı Ali Coşkun ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven de yer aldı.

Hisarcıklıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte TOBB'un katkıları ile hizmete açılan Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, öğrencilere Nurettin Topçu'nun Ahlak kitabını hediye etti.​

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, beraberindeki heyetle birlikte, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti.​ Daha sonra Edirne Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Salonuna giderek, satış simülasyonunu inceledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Edirne Ticaret Borsası evsahipliğinde düzenlenen Trakya Bölgesi Oda ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı’na katıldı.​

Burada yaptığı konuşmasında, TOBB'un sınır kapılarındaki modernizasyon çalışmalarının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünyaya örnek gösterildiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “ 2005 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) “Yap-İşlet-Devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize etmektedir. Bu kapsamda Lojistik alanında İpsala, Hamzabeyli ve Kapıkule gümrük kapılarını modernize ettik. Şimdi de kapasitelerini artırıyoruz. Birleşmiş Milletler de bunu tescilledi. Bu projelerimizi bütün dünyaya rol model olarak örnek gösterdi. Dereköy için de çalışmalara başladık. Kapıkule TIR parkını yaparak, burada yaşanan sıkıntıları çözdük. Çağ dışı görüntülere son verdik. Başarılı çalışmalarından dolayı GTİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Arif Parmaksız'ı tebrik ediyorum" dedi.

GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız'da konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ'nin (GTİ)  TOBB eliyle şu ana kadar toplamda 10 gümrük kapısının modernizasyonunun tamamlandığına işaret ederek, hala hazırda çalışmalarımız devam ediyor. Çok şükür  Gümrük kapıları sayesinde lojistikte sınıf atladık... Bu konuda TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, beraberindeki heyetle birlikte Trakya turunun son durağında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri biraraya geldi.​