NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun katılımi ile gerçekleştirilen TOBB Sektör Meclisleri İstişare Toplantısı'na katıldı.

TOBB bünyesinde faaliyet gösteren 65 Sektör Meclisi’nin Başkanları ve Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yaşanan yüksek enflasyon ve maliyet artışları nedeniyle; yatırım ve işletme sermayesi için kredi ihtiyacının geçmiş dönemlere göre daha da arttığını vurgulayarak, artan işletme sermayesi ihtiyacının dikkate alınarak, alınan tedbirlerin yan etkileri konusunda hassas olunması, bankacılık sisteminin de krediye erişimi kolaylaştırması gerektiğini söyledi.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, TOBB Sektör Meclisleri İstişare toplantısının oldukça verimli geçtiğini ifade ederek "Ülke ekonomisine katkı vermek adına mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan, her fırsatta desteklerini gösteren ve bu güzel istişare ortamını sağlayan kıymetli TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve katılımları için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na Türk özel sektörü adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.