Patates siğili ile bulaşık olması nedeniyle, karantina tedbirleri gereği patates üretimine kapatılan alanlar ve güvenlik kuşakları için üç yılda bir destekleme ödemesi yapılmaktadır. 

Patates siğili desteği 125 liraya çıkarıldı

Hastalığın kimyasal mücadelesi mümkün olmadığından, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de patates üretim alanlarına hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla, konukçu bitkilerin (patates ve solanaceae familyasına ait bitkiler) ekilmesi yasaklanmakta ve münavebe bitkilerinin ekilmesi teşvik edilmektedir. Bu kapsamda üretici mağduriyetini gidermek için tüketim amaçlı alternatif ürünleri (hububat, baklagil, yem bitkisi vb.) yetiştirenler ya da tarlasını nadasa bırakanlar desteklenmektedir.

Bu amaçla 2022 yılında 125 TL/dekar destek verilecektir.

Söz konusu destekleme ödemelerine dair 2022/32 nolu tebliğ 04.11.2022 tarih ve 32003 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu destekleme ödemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin son başvuru tarihi 21 Kasım 2022 tarihinden önce Nevşehir İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER

1-      Başvuru Dilekçesi

2-      Alternatif Ürün veya Nadas Desteği Talep Formu

 3-      ÇKS Belgesi

Not: Gerekli Evraklar İl/İlçe Müdürlükleri, Belediye Başkanlıkları ve Muhtarlıklarda Bulunmaktadır.

Üreticilerimize hayırlı olsun.

İlgili tebliğe ulaşmak için TIKLAYINIZ