İlk defa Nevşehir Milletvekilleri tarafından bölgede yaşanılan patates üreticilerinin yaşadıkları sorunlarının Başbakan ve Bakan nezdinde görüşülerek Başbakanımız Sayın Erdoğan a iletimesinin ardından bu seferde AK PArti niğde il Başkanı tarafından konu tekrar Başbakan Erdoğan a iletildi.

Niğde’nin patates sorunu bir kez daha Başbakan Tayyip Erdoğan’a Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen tarafından
  iletildi.

Sayın Başbakanımızla patates çiftçisinin yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak için görüşen Ak Parti Niğde İl Başkanı Özmen, konuyu yeniden gündeme getirdi.

Kayıt dışı üretimin fazla olmasıyla daralan pazardan ve istenilen seviyede olmayan fiyatlardan dolayı zorluk yaşayan Niğde çiftsininin sorunlarına çözüm bulabilmek için, başta sayın Başbakan olmak üzere, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı  nezdinde girişimlerde bulunan Özmen gelinen son aşamayı değerlendirdi.

‘’Daha önce Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde, bakanlıkların çalışmasıyla birlikte bir hareketlilik yaşandı, yalnız bu bizim istediğimiz seviyeye ulaşmadı. Çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntıları gidermek için her platformda girişimlerde bulunmaya devam ettiğimizi kamuoyu yakinen takibetmektedir. Geçen hafta sayın Başbakanımızla özel bir görüşme yaparak, patates konusunda çiftçilerimizin sıkıntılarının tam olarak çözüme kavuşmadığını  dile getirdim. Sorunun çözümü noktasında neler yapılması gerektiği konusu hakkında bir görüşmemiz oldu.

Yeni atanan İl Tarım Müdürümüzle de  görüşen Ak parti tarım komisyonumuzda çalışmalarını sürdürerek, Niğde çiftçisinin yaşadığı soruna biran önce acil çözüm bulabilmek için gayret içersindedirler.

Türkiye’de üretilen patatesin %16’sını Niğde karşılıyor. Bu büyük bir rakam. Tarıma dayalı ekonomiye sahip Niğde halkını etkileyen bu sıkıntının biran önce çözülmesi için İl Başkanlığı olarak bütün gayreti göstermekteyiz. Vekillerimizin bakanlıklar nezdindeki çalışmalarıyla ileriye dönük kalıcı çözümler bulacağımızı ifade ederek, halkımızın tüm sorunlarının çözümü noktasında yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim’’