Samsun Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lojistik bölümü öğrencileri, Dünya´da bir ilk olan Doğal Tüf depolarını yerinde görmek için Nevşehir´e gitti.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanında öncü olmaya devam ediyor. Öğrencilerin bölümlerini ilgilendiren projeler yaparak onları da bu projelerin içine dahil eden okul öğretmenleri yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Lojistik eğitiminde uygulamalı eğitime yer vermeyi hedefleyen bölüm öğretmenleri, Dünya´da sadece Kapadokya bölgesinde bulunan volkanik tüf kaya depolarına gezi düzenleyerek, bir ilke daha imza attı.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasında Belediye Başkanı Celal Yiğit'i makamında ziyaret eden Samsunlu öğrenci grubu, Kavak kasabasında bulunan yer altı depoculuğu hakkında bilgi aldılar. Başkan Yiğit daha sonra Samsun'dan gelen Öğrenci grubunu kasabasında bulunan Doğal depolara götürerek gezdirdi.

Doğan Narenciye kaya oyma soğuk hava
 deposunu gezen öğrenciler sık sık not tuttular.

Okul Öğretmenleri ve öğrenciler Kavak kasabasında kendilerini en güzel şekilde ağırlayarak misafir eden Belediye Başkanı Celal Yiğit'e teşekkür ettiler.


Depolanan ürünün ömrünü uzatmak için yapılan tüf depolarının dünyaya tanıtılması için geliştirilen proje ile birlikte öğrenciler Nevşehir'in Kavak kasabasında üç gün boyunca bölüm öğretmenleri ile birlikte incelemelerde bulunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Lojistik Alan Şefi Sennur Üstün Yılmazarslan, "Doğal depoların dünyada yalnızca Türkiye´de Kapadokya bölgesinde olduğunu farkettik, depoların öğrenciler tarafından öğrenilmesi için proje yazdık, asıl amacımız Avrupa ülkelerinin bu depoları kullanmasını sağlamak." dedi. Konuşmasının devamında Yılmazarslan, tüf depolarının en büyük özelliklerinin minimum enerji kullanarak, en yüksek fayda elde edildiğini belirtti.

                Okul Müdürü Mustafa Şahin, gezinin verimli geçmesi temennisinde bulunarak öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.