Patates Üreticileri, Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (PÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Güney ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara temasları çerçevesinde yoğun bir gün geçirdi. 

PÜSİAD Heyeti Bakanlık düzeyinde ilk ziyaretini Tarım Ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na gerçekleştirdi.

Patates üreticilerinin ve tüketicilerinin sorunları ile çözümleri üzerine yapılan görüşmede AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, beraberinde PÜSİAD Başkanı Birol Güney, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Yekta Tezel, Seyit Çiftçibaşı, Osman Güngör, Mustafa Aktaş, Ali Süt ,Ökgeş Yıldırım ve Celalettin Çelik yer aldı.

PÜSİAD Heyeti, Tarım ve Orman Bakanlığında yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Patates konulu sektörel sorun ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundular. 

Patates sektörünün takibi için Ankara’da bulunduklarını ifade eden PÜSİAD Başkanı Birol Güney yaptığı açıklamasında; "PÜSİAD’ın projeleri ve sorunların çözümünün aktarıldığı görüşme oldukça verimli geçti." dedi. 

PÜSİAD Başkanı Güney; "Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile bölgemize yapılması düşünülen, üretilen ürünlerin katma değerlerinin artırılması, hem de bölge insanına istihdam sağlayacak olan yatırımların sunulduğu görüşmede, patates üreticilerinin karşılaştığı problemler hakkında da bilgi verildi. Sektör sorunlarının çözümü ile alakalı verimli görüşmeler gerçekleştirdik.” dedi.

Başkan Birol Güney, kabul ve destekleri için Başta Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ile Nevşehir Milletvekilimiz Sn. Mustafa Açıkgöz’e de teşekkür ettiğini kaydetti.

İnstagram : pusiad_

Facebook : Pusiad