Nevşehir'in Gülşehir İlçesi Yeşilli köyünde Müdürlüğümüzce projelendirilen seralarda Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş ve teknik elemanlarımızca incelemede ve üreticilerimizle bilgi alışverişinde bulunuldu, tavsiyeler verildi.

İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Özgür Memiş, “Son yıllarda dünyada ve ülkemizde İyi Tarım Uygulamaları alanları hızla artmaktadır. Artan üretim sonucu üretilen ürünlerin tüketimi büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle iyi tarım uygulamaları ürünlerinin tüketimi ve üretilen ürünlerin tüketicilere tanıtılması ve ürünlerin hangi aşamadan geçtiği, kontrol ve sertifikasyon işlemlerinin nasıl yapıldığını ve İyi Tarım Uygulamalarının insan, hayvan refahı ve yaşanılabilir çevreye olan olumlu etkilerini tüketici ile üreticilere benimsetmek amacıyla ilimizde Bakanlığımızca destekli olarak proje yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.


Açıklamasının devamında Özgür Memiş, şunları söyledi; “İlimizde iyi tarım uygulamaları ürünlerine talebin giderek artması ve piyasada bu ürünlerin daha yüksek fiyatla alıcı bulması, bu konuya diğer kuruluşların da ilgisinin artmasına neden olmuştur. Bu nedenle çiftçilerin bu üretim sistemine geçmeleri ve yeni bir alternatif üretim modeli olan İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırmasıyla aile bütçesine hatta ilimiz ekonomisine önemli bir katkı sağlanması amaçlanmaktadır."