Ürgüp Ziraat Odası Başkan Mustafa Korkmaz, sokağa çıkma yasağı ve çiftçi belgeleri hakkında uyarıda bulundu.
Korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması çerçevesinde tarımsal ve hayvansal üretimlerini sürdürecek olanların 2021 yılı güncel tarihli çiftçilik belgesi almaları ve gerektiğinde ibraz etmeleri zorunlu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, en son yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtildiği üzere tam kapanma Kovit19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma dönemine geçiş sağlanacaktır.

Yasak süresince tarımsal ve hayvansal üretimlerini sürdürecek olan çiftçilerimizin mutlaka Ziraat Odası Başkanlığına müracaat ederek 2021 güncel tarihli çiftçilik belgelerini almaları gerekir. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımız ektikleri bağ, bahçe veya tarla tapusu ve kimlik belgeleri ile odamıza müracaat ederek üye olup çiftçi olduklarını belgeleyebilirler. Yapılan emniyet ve jandarma kontrollerinde izin belgesi ibraz edemeyen vatandaşlarımız cezai işleme tabi olabilirler. Sıkıntı yaşamamaları için kesinlikle yanlarında çiftçi belgelerini bulundurmaları gerekmektedir.

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00 tarihleri arası sokağa çıkma yasağı ile ilgili çiftçilerimize duyuru;

- Tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımız odamıza üye olarak çiftçilik belgesi alabilirler.

- Üyelik için arazinin tapu fotokopisi, üye olacak kişinin nüfus kimliği ile kendisinin odaya başvuru yapması gerekir. Aynı gün içerisinde üyelik gerçekleştirilir

- Çiftçilerimiz hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından sadece tarımsal ve hayvansal üretim yaptıkları bölgeler için muaf tutulmuştur.

- Fakat merkez mahallelerde ikamet edip köylerdeki tarlalarına araçları ile gideceklerin çiftçilikle iştirak ettiklerine dair belge (2021 GÜNCEL TARİHLİ ÇİFTÇİ BELGESİ) bulundurmaları istendiğinde ibraz etmeleri zorunludur. Bu belgeler ÜYE OLUNAN ZİRAAT ODALARINDAN alınabilir.

- Yapılan kontrollerde güvenlik güçlerimizi zor durumda bırakmamak için çiftçilerimizin Ziraat odamızdan aldıkları GÜNCEL 2021 tarihli çiftçi belgelerini yanlarında bulundurmaları önemle rica olunur.

- Lütfen sağlığımız için maske, mesafe ve hijyen gibi kurallara riayet edelim. Üretim her koşulda devam edecek. Özellikle böyle bir salgın hastalık döneminde gıdaya daha da ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde. Gayretle her koşulla mücadele ederek üretim yapan çiftçilerimize teşekkür ediyor, ürünlerinin ve kazançlarının bol bereketli olmasını diliyoruz.

Yayınlanan genelgenin tamamına ulaşmak için tıklayınız