Tarım ve Orman Bakanlığı  Eğitim ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ile İç Anadolu Bölgesi illerinden, Aksaray, Kayseri, Kırıkkale, Karaman  ve Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüklerince yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" Programının, Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni Nevşehirde Gerçekleştirildi.

Ürgüp Mustafa Otelde gerçekleştirilen Programa Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur KIR, Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay ŞIMARMAZ, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan YILMAZ, Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı YILMAZ, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent SAKLAV, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan ÖZÇALIK, Nevşehir TKDK İl Koordinatörü Murat ASILTÜRK, Nevşehir İŞKUR Müdürü Arif Sıtkı BARATA, Nevşehir Kosgeb Müdürü Ali USTA, Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali ÖZER, Bölge İllerinde dereceye giren kadın çiftçiler, teknik personeller ve misafirler katıldı.

İç Anadolu Bölgesinin koordinatör ili olan Nevşehir de gerçekleşen programda Aksaray, Kayseri, Kırıkkale, Karaman ve Nevşehir illerinden  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitim süreci sunularak her ilden başarılı olan kadın çiftçilerin projeleri tanıtıldı.

Programın açılışında Kadın Çiftçiler adına konuşma yapan Avanos Paşalı Köyünden Ebru ÖZTÜRK verilen girişimcilik eğitiminden fayda sağladıklarını, yapmayı düşündükleri projeleri sunma fırsatı bulduklarını söyleyerek Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Okan YILMAZ yaptığı konuşmada "Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen program ile, tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ve kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amaçlanmıştır. Kadınlarımızın özenle hazırladıkları bu projelerin hayat geçmesini temmi ediyorum" dedi.

Özgünlük, Ekonomik getirisi, Bölge istihdamına katkısı, Proje tasarımı, Sürdürülebilirliği, Bütçe tutarlılığı kriterlerine göre değerlendirilerek her ilden seçilen 10 proje olmak üzrere 50 projenin sergisi yapıldı ve bu projeler içerisinde her il için birinci, ikinci ve üçüncü projeler ödüle layık görüldü.

Program, çevre illerden gelen misafirlere Nevşehirin önemli turizm ve tarım değerlerinin düzenlenen gezi programında gösterilmesiyle tamamlandı.