Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü Proje kabul sürelerini açıkladı.

Daha önce ilimizde yapılan toplantılarda Şubat ayı içerisinde başlayacağı belirtilen kuruma Proje kabullerinin 15 Şubat – 15 Mart 2013 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörü Murat Asiltürk, bir yatırımcının dört ayrı proje ile başvuruda bulunabileceğinin de altını çizdi.

İl Koordinatörü Asiltürk, kurumu hakkında bilgiler vererek, “Bu yıl kurulan kurumun amacı yeni açılacak girişimleri desteklemektir. 10 ana başlıkta hibeler yapılacak, projeleri 15 Şubat-15 Mart’ta kabul edeceğiz. Patatese alternatif olacak ürünlere kuracağınız sulama tesislerine destek veriyoruz. Biz çağrı ilanı ile bir proje almaya çalışacağız. Sunmuş olduğunuz projeyi değerlendireceğiz. Projelerin uygun olup olmadığını kontrol edip kurum merkezimize gönderiyoruz. Yerinde yapılan harcamaya ait belgeler ibraz ediliyor. Ödemeler yapıldıktan sonra proje beş yıl devam etmek zorundadır. Bir yatırımcı dört proje ile müracaat edebiliyor” diye konuştu.

 

 

Haber:Ali ÇAMUR