Assuva Savunma Sanayii Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ gelişmiş ülkelerin bile hayranı olduğu sistemleri üretmeye devam ediyor.

Drone ve İHA üretimi yapan Assuva Savunma Sanayii şirketi son yıllarda yer altını görüntüleme teknolojisine olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak, bu alanda bir ilki başararak yerin 50 metre altını gösterebilen İHA'lar üretti.

Geliştirdiği sistemlerle savunma sanayii sektörünün gözde şirketleri arasına giren Türk şirketi Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ, Mehmetçik için geliştirdikleri Proton Elıc RB-I M1 Askeri yer altı görüntüleme cihazıyla gurur duyduklarını söyledi. 

MAĞARA VE TÜNELLERDE YERİN 50 METRE DERİNİNİ GÖRÜYORUZ...

Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ: "Sınır Dışı harekat bölgelerindeki zorlu coğrafya koşullarında, yerin 50 metre derinliğine kadar mağaralar, tüneller, menfezler, sığınaklar ve orman örtüsü içine gizlenmiş her türlü cisim TSK için artık sır olmayacak. Her türlü patlayıcıyı, silah ve mühimmatı, kimyasal maddeleri ürettiğimiz bu cihazla havadan görebiliyoruz. Son teknolojiyle ürettiğimiz yerli ve milli "Proton Elıc RB-I M1 Askeri yer altı görüntüleme cihazı" Mehmetçiğimizin sınır nöbetine güç katacak." dedi.

Nevşehirli Remzi Başbuğ Türkiye'nin gururu oldu...

Savunma Sanayi'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Assuva Savunma Sanayi A.Ş Sahibi Remzi Başbuğ; Ülkemizin gururu tamamı yerli ve milli silah ve teçhizatlarımızın arasına ürettiğimiz cihazların katılması bizi hem ülkemizin hem şirketimizin gururu haline getirdi. Ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Askerimizin Her Zaman Yanındayız

Assuva Group Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ yaptığı açıklamada; "Tamamen kendi yerli üretimimiz olan Proton Elıc RB-I M1 Askeri yer altı görüntüleme cihazımız ile derinliğin 50 metre yüzeysel olarak 1000 metre alanda termal ve sensörler sayesinde mağara ve tünel tesbiti yapmaktadır. Yazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla kendimizin ürettiği bu cihaz sayesinde zorlu coğrafyada askerin hem güvenliğini hem hareket kabiliyetini artırıyor hem de alan taramasının hızlı şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Ülkemizin Gururu Silah Ve Teçhizatlarımızın Arasına Ürettiğimiz Cıhazların Katılması Bizi Hem Ülkemizin Hem Şirketimizin Gururu Haline Getirdi" dedi.

Nevşehirli olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Remzi Başbuğ FİB Haber'e özel yaptığı açıklamasında; "Nevşehir'den, her şey çıkabilir; Ama asla vatan haini çıkmaz. Nevşehirlinin hamurunda vatanını, milletini, bayrağını, devletini seven, güvenilir kişilerdir. Böyle bir ecdadın soyundan vatan haini çıkmaz. Bu yüzden bir kez daha Nevşehirli olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. İş yeri merkezimiz her ne kadar İstanbul olsa da Nevşehir ile bağlantımızı hiç kesmedik. Hala hazırda Ürgüp Mustafapaşa'da bir yer satın aldım. Belli zamanlarda buraya gelip çalışmalarımızı burada ki sahada sürdürüyoruz. Assuva Savunma Sanayi Kopadokya Askeri Eğitim Okulları faaliyet alanı Nevşehir'imize hayırlı olsun" dedi.

Son olarak geçtiğimiz gün elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Nevşehirli Uçak mühendisi değerli kardeşim Tarık Kesekçi'ye Allah'tan rahmet ailesine, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum" dedi.

ASSUVA'NIN SAHİBİ REMZİ BAŞBUĞ KİMDİR?

Assuva Savunma Sanayi şirketinin sahibi Remzi Başbuğ 1979 yılında Nevşehir'de dünyaya geldi.

 İlkokul, ortaokul ve liseyi Nevşehir’de okudu. İlk ve orta okul yıllarından itibaren "elektronik" alanında kendini geliştirdi. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gitti. Aynı alanda üniversite eğitimini tamamladı. Daha sonra Almanya'da bu alanda uzmanından elektrik ve manyetikle ilgili eğitim aldı. Ve Almanya'dan getirdiği makineleri Türkiye'de satışa başladı. Son olarak kendi ürettiği yer altını gören yerli ve milli cihazlar Türk askeri için güzel bir kaynak ve Türk mühendisleri için gurur kaynağı oldu.

Halter'de de yüzakımız olmuştu...

Nevşehirli hemşehrimiz Remzi Başbuğ, 17 yaşında iken Naim Süleymanoğlu'nun etkisi altında kalarak haltere merak sardı. Bizzat kendi kendisini yetiştirdi; bölge, derken Türkiye birinciliklerine, sonunda da Avrupa'lara kadar ulaştı. Çok genç yaşta Halter Milli takım forması giymeyi başaran Remzi Başbuğ Avrupa yıldızlar şampiyonasında Avrupa 3'üncüsü oldu.  1995 yılında Türkiye Fair Play ödülüne layık görüldü. 

Drone ve dedektör alanında, mütevazı ama gelecek vadeden Assuva’nın patronu Remzi Başbuğ, evli ve Nina adlı kız ve Emirhan adlı erkek çocuk babasıdır.