Türkiye’nin patates ambarı konumundaki Nevşehir’de, patates üreticilerine, sanayicilerine ve tüketicilere fayda sağlamak amacıyla dernek kuruldu.

Kısa adı PÜSİAD olan Patates Üreticileri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin kurulması amacıyla oluşturulan kurucu yönetim kurulu resmi başvuruları tamamladı.

Derneğin ilk Olağan genel kurul toplantısı Cumartesi saat 14.00'de Nevşehir Ticaret Borsası toplantı salonunda yaptı.  

Konu hakkında açıklamada bulunan Patates Üreticileri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (PÜSİAD) Kurucu Başkanı Birol Güney; "Türkiyede patates üreten üreticilerimizi, sanayicilerimizi ve iş insanlarını bir araya getirerek derneğimizi kurduk, 1. Olağan seçimimizi yaptık. Ülkemize ve üyelerimize hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Amacımız  üreticilerimizi bir araya getirerek birlik ve beraberlik içerisinde ülke ekonomisi başta olmak üzere derneğimiz üyelerine en güzel katkıyı sağlamak için elimizden geleni yapacağız.  Derneğimizin kurulmasında desteği olan katkısı bulunan herkese çok teşekkür ederiz." dedi.

Başkan Güney, "Dernek Türkiye'de ilk defa kurulmuş olup, Nevşehir dışında patates üreten diğer illerden de üyelerimiz var. PÜSİAD derneğpimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.