Patates üreticilerimiz için Türkşeker ile alım anlaşması yapıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz şu sözlere yer verdi;

“Değerli çiftçilerimiz Nevşehir İl ve İlçe Ziraat odaları olarak yapılan girişimler ve yoğun çalışmalar neticesinde Türkşeker’le varılan mutabakat sonucu Patates üreticilerimize araba üstü Tüccar/satıcı dolumu 1 (bir) kilo fiyatı 0,90 kuruş olarak açıklandı. Günün şartlarına göre yapılan çalışma çiftçilerimize hayırlı olsun. Bu olayın gerçekleşmesinde emek ve destekleri olan AK Parti Nevşehir Milletvekilli Sayın Mustafa  Açıkgöz’e, AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Yücel Menekşe’ye emeği geçen Türkşeker yetkililerine, Tarım il, ilçe müdürlüklerimize ve personellerine, İl ve İlçe Ziraat Odası Başkan ve yönetim kurullarımıza teşekkür ederiz.

Türkşeker ile yapılan anlaşma doğrultusunda Ürgüp ilçemize bağlı Başdere köyümüzde Yavaş mevkisinde yazlık patates ekimi yapan üreticilerimiz ile bir araya gelerek son durumları aktardık, fikirlerini alarak tavsiyelerini değerlendirdik. Türkşeker ile yapılan anlaşmada ve ilk etapta alınacak yazlık cinsi patates için Türkşeker’e ürünlerini vermek isteyen üreticilerimiz arasında satış sıralaması için kura yöntemini teklif ettik, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde kendi huzurlarında kendi iradeleri ile birlikte oluşturulan kuralar çekilerek kura sonucuna göre satış yapacak çiftçilerimizin satış sıralaması belirlendi, çiftçilerimize göstermiş oldukları erdemli davranışlarından ve ilgilerinden dolayı ayrı yeten teşekkür ederiz. Türkşeker tarafından günlük talep edilen patates miktarı ve tır sayısına göre kura listesi işleyecek. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun, Allah bol kazanç ve bereket nasip etsin.” dedi.

xBs9al  

6BWqJl  

PIaEVc