2017 Yılında kurumumuzca Konya Ovası Projesi (KOP) Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi  (TEYAP) kapsamında projelendirilerek KOP Kalkınma İdaresine sunulan ve kabul edilen 52 Bin TL bütçeli Seraya Kadın Eli Değdi projesi kapsamında Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Üyesi 30 kadın üreticimize 30 saat süreli Örtüaltı Yetiştiriciliği eğitimi verilerek kurulan 320 m2 yüzölçümlü demo serada uygulamalı olarak gösterim yapılmıştır.

        Projenin tamamlanması nedeniyle Eğitim alan kadınlarımıza sertifikaları derneğe ait üretim işletmesinde düzenlenen programla takdim edildi. Programa Tarım ve Orman İl Müdürümüz Okan YILMAZ, Uçhisar Belediye Başkanı Ali KARAASLAN, Şube Müdürü Recep EROĞLU ve Teknik Ekibi, KOP İdaresi Yetkilisi Semra TÜRKMEN ve proje ekibi ile birlikte Uçhisar'lı Kadınlar ve misafirler katıldı.

          İl Müdürü Okan YILMAZ tarımsal üretimde modern tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılması, teknik ve eğitim altyapılarının güçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

          Uçhisar Belediye Başkanı Ali KARAASLAN derneğin üretim faaliyetlerindeki etkinliğini vurgulayarak bu başarının Uçhisar'lı kadınlarımıza ait olduğunu söyledi.

          Konuşmaların ardından program, sertifikaların dağıtılmasıyla sona erdi.