Ürgüp ilçemizin bazı bölgelerinde sofralık üzümler kesilerek hasat edilmeye başlandı. Coğrafik konuma göre bölge bölge olgunluk gösteren üzümlerin hasadı devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan üzüm hasadı işlemi hava sıcaklığının yükselmeye başladığı öğle saatlerine kadar devam ediyor. Özenle toplanan üzümler araçlara yüklendikten sonra farklı bölgelere sevkiyatları yapılıyor. Kalite ve lezzet bakımından en önde gelen Ürgüp ve bölgesinde yetiştirilen üzümler tüketiciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Çoğunlukta siyah sofralık üzüm şuan için hasat ediliyor kğ fiyatı 6-8 tl aralığında kaliteye göre seyir ediyor. Sofralık beyaz parmak üzümü ise yeni olgunluk göstererek hasadına başlandı kğ fiyatı 9-11 tl aralığında kaliteye göre değişiyor. Bugün hasadı yapılan siyah üzümlerin ise bazılarının kaliteye göre kğ 6 tl den alındığını, belli bir miktarın ise kğ 7 tl den alıcı bulduğu belirtildi.

Sumaklı, şaraplık ve sirkelik olarak tabir ettiğimiz üzüm alımlarında sahada oluşan fiyat üreticilerimizi bir hayli üzdü geçtiğimiz yıl 1,90-2,10 TL aralığında alınan üzüm bu yıl sahada girdi maliyetlerinin yüzde 300 artmasına istinaden maliyetlerin çok çok altında kaldı. Çiftçimiz haklı olarak çok tepkili hiç kimse kazanmadığı bir işi yapmaz ve o işte çalışmaz. Bu hafta herkes tarafından biliniyor ki Tarım ve T.C. Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci’yi Ürgüp’te misafir ettik kendilerine çiftçimizin bizlere yansıttığı konuları arz ettik, durumu aktardık. Diyeceğimiz o ki herkes durumlardan haberdar.

Çiftçimizin ürünü bol kazancı bereketli olsun.