Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi'nin alt projesi olan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen  "Nevşehir İlinde Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında Bakanlık tarafından temin edilen kuru fasulye tohumları Ürgüp’te başvuru yapan çiftçilere dağıtıldı.
Tohum dağıtımına Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Güleç ve personelleri, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, yönetim kurulu üyesi Vehbi Zenginve çiftçiler katıldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Tarım Müdürü Ali Güleç;“Bugün burada yapmış olunan dağıtımın% 75'inin hibe olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılandığını, % 25'inin ise çiftçi katkısı olarak gerçekleştiğini belirtti. 16 çiftçimize dağıtılan 5.750 kğ tohumların, havaların ısınmaya başladığı bugünlerde toprakla buluşacağını ekilişlerinin gerçekleşeceğini söyledi.”
Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz; “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından temin edilerek çiftçilerimize yüzde 75 hibeli sertifikalı Akbulut kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Bu dağıtım çiftçilerimiz ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Çiftçilerimize bereketli bir üretim sezonu olmasını diliyorum.” dedi.