Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından çalışmaları başlatılan Kalaba-Paşalı yolunun Kozaklı İlçesine bağlantı yolu olarak genişletme ve iyileştirilmesi yapılan  bölgede, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Avanos Kaymakamı aynı zamanda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa Eldivan, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, Kozaklı İl Genel Meclis Üyesi Akif Kabukçuoğlu incelemelerde bulunarak  İl Özel İdaresi yetkililerinden bilgi aldı. Alınan bilgi doğrultusunda; İl Özel İdaresi yol ağı sınırları içerisinde bulunan, Avanos İlçesi Kalaba Kasabası-Paşalı Köyünün Kozaklı İlçesine bağlantı yolu olan mevcut yolun trafiğe elverişli olmayan dar, virajlı ve bozuk asfaltlı olması sebebiyle İl Özel İdaresi ekip ve ekipmanlarınca  iyileştirme ve genişletme çalışmalarına başlanıldı.

İl Özel İdaresi Bütçesinden ayrılan 500 bin TL ödenek ile tamamlanması düşünülen yol 5 bin 300 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde 1.kat asfalt olarak yapımı gerçekleştirilecek.

Kalaba Kasabası çıkışından itibaren başlatılan çalışmalarda bugüne kadar mevcut bozuk asfaltın sökümü ve yol güzergahının belirlenmesi çalışmaları yapıldı.

Bölgede yapılan incelemeler sonucunda yetkililer tarafından çalışmaların hızla devam ettiği ve yakın zamanda yolun hizmete açılacağı da belirtildi.

Bölgede incelemelerini tamamlayan heyet, Nevşehir’e yapılan hizmetlerde İl Özel İdaresine daima her türlü desteği sağlayarak yardımlarını esirgemeyen Vali Mehmet Ceylan’a ve Nevşehir Milletvekillerine teşekkür ettiler.