Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yakup Zağlanmış süreci değerlendirdi. Kapadokya TV Genel  Yayın Yönetmeni Behçet Alkan’a açıklamalarda bulunan Zağlanmış, “2012 yılının Nisan ayında başkanlık için ekibimizle birlikte yola çıktık. O dönemde mevcut yönetime birlik sağlayalım çağrısında da bulunduk, hatta Arif Parmaksız’ı bizzat aradım ancak olumlu cevap alamadık” dedi.


Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni Behçet Alkan’a açıklamalarda bulundu

Geçtiğimiz günlerde yapılan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda, Meclis Başkanı Sacit Uzer’in birlik-beraberlik mesajının yanlış anlaşıldığını kaydeden Zağlanmış, “ Sacit Uzer’in verdiği birlik ve beraberlik  mesajı yanlış anlaşıldı.  Bizler, mevcut yönetimle kesinlikle beraber değiliz.  Yeni bir ekip, yeni bir yönetimle bu yola çıktık. Bizim kastettiğimiz birlik ve beraberlik siyasilerle, bürokratlarla bu şehrin ve esnafımızın faydasına olacak olan birlik ve beraberliktir.” İfadesini kullandı.

“Arif Parmaksız, Ankara’ya ne şartlarla gittiğini unuttu” diyen Zağlanmış, “Parmaksız, Acıgöl’den bu tarafı tanımıyor, bilmiyor” diye konuştu.

Yeni dönemde başkanlık yarışının kazanılmasıyla atılacak adımlardan bahseden Zağlanmış, “Nevşehir’de çok güzel ve modern bir Ticaret-Sanayi Odası binası var, ama içi boş. Mevcut yönetim esnafın ne iyi ne de kötü gününde yanında olmadı. Lakin, ben ekibimle birlikte, esnafın ve tüm üyelerimizin sorunlarına vakıfız. Bu sorunların bertaraf edilmesi için hızlı çözümler üretebilecek yapıya da sahibiz. Yeni, tecrübeli ve güçlü yönetimimizle meslek gruplarının her birinin problemlerini çözebilecek adımları atıyoruz. Yola çıktığımız arkadaşlarla her hafta istişare yapıyoruz. Bundan sonra bizimle birlik olmak istenilirse yeniden  istişare edilir, ancak olumlu bir cevap çıkacağını tahmin etmiyorum” diyen Zağlanmış, “Arif Parmaksız kendisi için açılan kapıyı kendisi zaten kapattı” dedi