Bu köşede 5 Temmuz 2013 tarihinde “Bayrak Politika ve AKP” başlıklı bir yazı yazmıştım.

Üzerinden yaklaşık beş buçuk ay geçmiş.

Sözünü ettiğim yazımın bir bölümünü, noktasına ve virgülüne dokunmadan yeniden paylaşma gereği duydum.

İşte yazıdaki o bölüm:

 

"Eğer milli iradeye çok değer veriyorsanız, milletin size ulaşmayan, kısılmış, bastırılmış feryadını duyun. İktidarınız döneminde ayyuka çıkmış yolsuzluk, usulsüzlük, haksızlık, adaletsizlik, yalan dolan, hile hurda, torpil iddialarının peşine düşün. 
Devletin hazinesine uzanmış ve sizin iktidarınız döneminde uzadıkça uzamış hırsız elleri yakalayın ve adaletin önüne çıkartın. “Dicle kenarında kapsa bir kurt koyunu, gelir Adli İlahi Ömer’den sorar onu” diye meydanlarda nutuk atarak milletten oy aldınız, iktidara geldiniz. Dicle kenarında bir kurt, bir koyunu değil; kurt sürüleri, koyun sürülerini çobanlarıyla birlikte kapıp götürüyor. Haberiniz yok mu? Siz hiç duymuyor musunuz, görmüyor musunuz, bilmiyor musunuz? 
Bezm-i Âlem Valide Sultan Camiinde içki içildi diye size istihbarat sunan birimleriniz, mahalli idarelerde, merkezi idarede, ihalelerde, imar uygulamalarında, akçeli işlerde, olan biten hakkında hiç mi rapor sunmuyor? Sunuyorsa ne yapıyorsunuz? Temsil ettiğinizi düşündüğünüz “milli irade”nin karizması çizilmesin, iktidarınızın imajı bozulmasın diye sümen altı mı ediyorsunuz? 
İktidarınızın sonunu “karanlık iç ve dış mihraklar” değil, ama içinizdeki yozlaşmış, çürümüş, kokuşmuş, ahlaki zafiyetlerle malul; parayla, iktidarla, makamla olan imtihanını kaybetmiş bazı adamlarınız hazırlamaktadır. Meydanlara topladığınız yüz binler, milyonlar da bunu biliyor ama “Tayyip’in hatırına” şimdilik sesini çıkartmıyor, yutkunuyor. Benden söylemesi…"

 

Merak eden okurlarım yazının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

http://www.fibhaber.com/bayrak-politika-ve-akp-makale,121.html

 

21 Aralık 2013

Mehmet BİÇER

[email protected]