FETÖ/PDY Terör Örgütü ile Mücadele..

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilgili özellikle son dönemde yazılan ve söylenenlere bakıldığında:

Son derece karmaşık, sinsi ve gizli yapıya sahip bir örgüt olduğu, bu örgütün hatta Amerika istihbarat servisi CIA den daha sinsi ve gizli bir yapıya sahip olduğunu ifade ediyorlar. Bu örgütte Öyle bir gizli, sinsi ve karmaşık yapı var ki onlarla mücadele döneminde dahi, Cumhurbaşkanının başyaverini da onlar tarafından yerleştirilmiş olduğunu, hatta buna da kalmayıp MIT gibi son derece güvenli bir istihbarat teşkilatına 100 e yakın personel yerleştirmiş olduğu bu son olaylarda ortaya çıkmıştır. Bunlar sadece son günlerde ortaya çıkanlardan birkaç örnektir.

Bu örnek bilgileri göz önünde tutarak bu sinsi, gizli, karmaşık yapı ile mücadele sırasında akla gelen ve dikkat edilmesi gereken sorular:

1: Böyle bir yapı ile mücadele alt tabandan başlatıp genişleterek 100 binler kişinin tutuklanarak mahkemelerde yargılanması mı bu örgüte daha çok darbe vurur, yoksa 2-3 bin beyin takımı, imamlar ve bu örgütün üst kademelerini mi tutuklanması bu örgüte daha çok darbe vurur.   

Elbet emniyet teşkilatında, orduda her kademede ve devlet dairelerinde ve diğer kurumlarda yönetici seviyesinde olup bu örgüt ile her turlu bağlantısı olan tüm kişilerin tavsiyesi gerekli olduğu ortada ancak alt seviyede bu örgüt ile bağlantısı olan figüranlara miyönetilmek gerekir yoksa üst kademede beyintakımına mi?

2: bu kader karmaşık ve gizli örgüt üst düzey veya beyin tahkimini devlet dairelerinde kendisi ile bağlantılı sendikada, okullarda, derneklerde veya değişik yapılarda görevlendirerek deşifre eder mi?

Acaba buradaki kişiler bu örgütün sadece sempati zenleri, figüranları veya kukalarından ibaret olduğu kişiler mi?

3: acaba değişik devlet kurumların yetkilisinden bunların listesini isteyerek bu örgütün kadrosunu tespit edilmek mümkün mü?
Acaba liste istenen kişinin kendisi kimdir? Acaba bu kişinin bu örgütünüstkademesinden birisi olmadığı ne malum?

4: Devlet kurumlarında bu örgüt ile ilgili hazırlanan tasfiye listesinde dikkat edilmesi gereken önemli husus: Bu örgütün deşifre olmamış elemanlar tarifinden, bu örgüt ile ilgisi olmayan ve/veya muhalif ve/veya bu örgütünkuklası veya alt kademeden olup ancak çevreden iyi niyetli birisi olarak tanınankarmaşık bir liste hazırlanmasıdır.

Bu karmaşık listeler sayesinde: A: bu listelerin toplumda meşruiyetini sorgulatmak, B: En önemlisi bu karmaşıklık sayesinde esas kadro ve beyin takımını korumak.

5: Her akşam insanları meydanlarda toplamak iyi ancak provokatifhareketlerekarşı çok dikkatli olunmalı,

6: İyi niyetle ancak sonucu çok tehlikeli noktalara gele bilecek demeçlere ve yorumlara ve yol göstermelere dikkat edilmeli. Önemli köşe yazarlardan birisi kaç günönce böyle bir demeç verdi’’silahı olan dışarıya çıkarken yanına amali ke ne olur ne olmaz’’ bu demeç darbe sonrası bir olumsuz hareketekarşı iyi bir demeç olabilir ancak bu gergin ve çeşitli provokasyonlara müsait ortamda herkes yanında silahla dışarıyaçıkarsa en ufak bir provokatifharekette sonucu kaos ve iç savaşa gidilebilecek ortamlar olduğunu çok dikkat etmeliyiz.

Sonuç:  1:Bu örgüt ile mücadelede kişi sayısından fazla onun bu örgütte görevi gözönündebulundurulmalı.
2: listeler çok titizlikle güvenli emniyet veya istihbarata dayalıolmalı, yoksa kurumlarda kendisi kim olduğu belli olamayan kişiler tarafından hazırlanmış olan listelere çok güvenilmemeli.  

3: Emniyet teşkilatında, orduda, istihbaratta, Yargıda her kademede olan kişiler ve kurumlardayönetici veya üst seviyede görevi olup ve bu örgüt ile her turlu bağlantısı ister geçmişte, ister son zamanlarda, ister az ister çok………. Her turlu bağlantısı tespit edilen kişiler tasfiye edilmeli. Hatta biz anlamadık tövbe ettik diyenler ( bu örgütte Tövbe ettik= Takiye anlamına gelmektedir).

Ayrıca bu kişilerin bu görevlere getirirken bunların referansları kim olduğu iyice araştırılmalıdır.

4: Örgütün deşifre olan, alt kademeli, sembolik yapılardakigörüntülü elemanlardan ziyade, esas imamları,üstkademeli ve beyin takımına yönelmeli. Yoksa bu alt kademede, deşifre olmuş kaç kukla ile uğraşırken, ana çekirdek bir sonraki eylemleri için hazırlıklar yapıyor olacak. 

5: Bu örgütün deşifre olmamışelemanlarının, listelerde müdahalesihakkında çok dikkatli olunmalı.
 
Ali Haydar
27.07.2016