Filler tepişir çimler ezilir
 
Geçtiğimiz yıl 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa eklenen geçici 5. madde uyarınca dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapanıyor. Ne acıdır ki, öğrencileri ve velileri rahatlatacak rasyonel alternatif çözümler hâlâ ortalıkta gözükmüyor.
 
Önümüzdeki 2015-2016 eğitim öğretim yılında 8. ve 12. sınıfta okuyacak öğrenciler ve velileri için adeta deniz bitti, gemi karaya oturdu. TEOG, YGS ve LYS sınavları ise ufukta gözüktü; gün gün yaklaşıyor.
 
Dershanelerin 1 Eylüle kadar yaz dönemi kursu açmasına da izin verilmiyor. Gelecek yıl sınava girecek öğrenciler ve velileri ise yaklaşık üç aylık yaz tatili dönemini sınavlara hazırlık anlamında nasıl değerlendireceklerini bilememenin şaşkınlığı içinde bocalıyorlar.   
 
Veliler ve öğrenciler, özel okul, temel lise, sınav koçu, özel hoca, okul kursu, sınava hazırlık yayınları gibi sözde alternatif seçeneklerin kıskacı altında kara kara düşünüyor.
 
Peki, bu işin siyasi mimarlarının sunduğu çözüm ne? Olayın bu noktaya geleceğini, milyonlarca öğrencinin ve ailelerinin şaşkın ve çaresiz vaziyette ortalıkta kalacağını hiç hesap etmediler mi? Hesap ettiler ama öfkeleri akıllarının önüne mi geçti?
 
Sizin iktidar ve güç kavganızın ortasında kalan milletin sabi yavrularının suçu ve günahı ne?
 
Burada eğitim öğretim alanında söz sahibi, bu işi dert edinmiş, sorumluluk sahibi okul yöneticilerine, deneyimli öğretmenlere ve bilinçli velilere büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu badireyi atlatabilmek için acilen makul, mantıklı ve pratik bir çözüm üretilmesi gerekmektedir. Aksi halde iş işten geçecek ve milletin evladı ve istikbali kör bir kavganın ortasında heba edilecektir.
 
Millet kuru inat ve slogan değil, acil, makul ve rasyonel çözüm bekliyor. Yoksa birileri “göç yolda dizilir” anlayışı ile harala gürele, durmak yok, yola devam mı diyecek?
 
Mehmet BİÇER
26.06.2015