Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu aramızdan ayrılalı tam on beş yıl oldu. 

Kahramanmaraş'ta 15 yıl önce 25 Mart 2009'da geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren Yazıcıoğlu'nu minnetle anıyoruz.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun unutulmaz sözü! ''Bir saniyesine dahi hakim olamadığımız dünya için bu kadar fırıldak olmanın alemi yok''

Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'ndan unutulmaz sözler.... 

  • Türk ata bindiğinde Alparslan’dır, Yavuz’dur… Attan indiğinde ise Mevlana’dır, Yunustur…
  • Önümüzde iki seçenek var: Ya ibret almayanlar gibi tarihin tekerrürüne seyirci kalacağız ya da bu ezberi bozacağız. Bizler ikinci yolu seçiyoruz.
  • İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok.
  • İnanmadığım yolda milyonlarla yürüyeceğime, inandığım yolda tek başıma yürürüm.
  • Zindanmış bu karanlık oda ne gam! Bana imanımın ışığı yeter!
  • Zor yola kolay insanlarla çıkarsanız… Seni de satar, yolu da satar yolcuyu da satar!
  • Bizim milliyetçiliğimiz ete, kemiğe, kana veya ırka değil, kültüre dayanır.
  • Bu bayrak öyle bir bayraktır ki; içinde VATAN vardır, dökülen KAN vardır, iki CİHAN vardır, DİN vardır, İMAN vardır.
  • Kan dökmeyi seven bir millet değiliz ancak söz konusu vatan ise; dünyanın şah damarını keseriz.
  • Vatanı sevmenin çilesini biz çektik, edebiyatını onlar yaptı.
  • Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam.
  • Bu ülkede dürüst olmak başa beladır ama o bela başımızın tacıdır.
  • Bizim çocukları kitap okumak sıkar. O yüzden fikri tartışmalarda biraz zayıf kalırlar. Ama kavga var dersen, Ayrancı’dan Kızılay’a koşa koşa gelirler.
  • Er meydanı kancıklık kabul etmez!
  • Vatanı sevmenin çilesini biz çektik, edebiyatını onlar yaptı.
  • Biz, Fatih Sultan Mehmed Han kadar Türk, Said Nursi Hz. kadar Kürdüz! Ve hepimiz aynı kilimin desenleriyiz.
  • Ölüm inançsız insanlar için korkunç bir sondur ama inananlar için ne kadar zevkli bir başlangıçtır!
  • Firavun’a karşı çıkmak yetmez, Musa’nın yanında olmak gerekir!
  • Bir elinde Bilgisayar, Bir elinde KUR’AN olsun.
  • Ölüm inançsız insanlar için korkunç bir sondur ama inananlar için ne kadar zevkli bir başlangıçtır!
  • Hayat böyledir dostum geçer beklemekle. Ümitlerin bittiği yerde abdest al ve sabahı bekle.
  • İslam hassasiyeti olmayan milliyetçiliğin içi boştur.
  • Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.
  • Benim adım Muhsin Yazıcıoğlu! Bana baskı sökmez! Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok.
  • Vatan aşkı maya gibidir. Sütü bozuklarda tutmaz…
  • Ben Avrupa Birliği kapısında zorlanan, aşağılanan Türkiye istemiyorum. Ben kendi medeniyetimle olurum. Ben yeniden Tük-İslam medeniyetinin inşaatını istiyorum.
  • Zulüm Azrail olsa hep hakkı tutacağım, mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir. • Muhsin Yazıcıoğlu (25 Mart 2009)

  • " 1 saniyesine bile hükmedemediğimiz dünya için fırıldak olmayın"

Şuana kadar Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili FİB Haber merkezimize ulaşan mesajlar şöyle;

Nevşehir Valisi Ali Fidan; "Millet ve memleket sevdasına ömrünü vakfeden kıymetli dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu’nu, vefatının 15’inci yıl dönümünde rahmetle yad ediyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

BBP Nevşehir İl Başkanı Ramazan Kalkan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı. “Bugün O'nun ve 5 arkadaşımızın şahadete erdiği 25 Mart'ın 13. yıldönümünü yaşıyoruz.” diyen  BBP Nevşehir İl Başkanı Ramazan Kalkan mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bugün tam 15 yıl oldu ama ona olan özlemimiz ilk günkü gibi devam ediyor. Unutmadık, unutmayacağız ve Allah'ın izniyle de unutturmayacağız.

Vefatının 15. sene-i devriyesinde, inancıyla, davasına olan bağlılığıyla, ilkeleriyle, duruşuyla, üslubuyla ve örnek şahsiyetiyle bu milletin çok değerli bir evladı olan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na ve beraberinde hayatını kaybeden yol arkadaşlarına Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

BBP Nevşehir İl Genel Meclis Üyesi 1. sıra adayı Mustafa Batmaz, "Bugün tam 15 yıl oldu ama ona olan özlemimiz ilk günkü gibi devam ediyor. Unutmadık, unutmayacağız ve Allah'ın izniyle de unutturmayacağız. Vefatının 15. sene-i devriyesinde, inancıyla, davasına olan bağlılığıyla, ilkeleriyle, duruşuyla, üslubuyla ve örnek şahsiyetiyle bu milletin çok değerli bir evladı olan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na ve beraberinde hayatını kaybeden yol arkadaşlarına Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Vatan, millet sevdalısı, yerlî ve millî değerli dava insanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve yol arkadaşlarını, vefatlarının 15. yılında rahmetle yâd ediyoruz. Mekanı cennet, makamı âli olsun..."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "Ülkemizin değerli siyasetçilerinden ve dava adamlarından Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı #MuhsinYazıcıoğlu'nu vefatının 15. yılında rahmetle yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun."

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ;"Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir.. Her daim yiğitliği ve samimiyeti ile hatırlayacağız. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 15. Sene-i devriyesinde rahmet ve dua ile yâd ediyorum.Mekânın Cennet Olsun Muhsin Başkan...." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da; "Ölürse ten ölür canlar ölesi değil" Muhsin Yazıcıoğlu'nun, vefatının 15. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah." ifadelerinde bulundu.

FİB Haber Merkezi olarak, "Sevdası büyük olanın imtihanı da büyük olur." Değerli dava adamı, Muhsin Yazıcıoğlu'nu Hakk'a yürüyüşünün 15. yılında saygı ve rahmetle yâd ediyoruz. Mekânı cennet olsun"

Abdurrahim Karakoç'un dediği gibi, "Vallahi bana sorarsanız Muhsin Başkan, han köşelerinde ölemezdi ona bir dağın zirvesinde ölmek yakışırdı." Bir yiğit geçti bu dünyadan kimseye eyvallahı olmadı. Rahmet minnet ve özlemle mekanın cennet olsun.

“Bu memlekette dürüst olmanın, doğruyu söyleyip, yanlışı dile getirmenin ağır bir bedeli var. İşte o bedel bizim başımızın tacıdır.” Mekanın cennet olsun memlekete duruşu öğreten Reis…

Bugün Muhsin Yazıcıoğlu'nun 15. ölüm yıl dönümü. 55 yıllık dolu dolu bir ömür, 25 Mart 2009'da halen tam çözülemeyen bir helikopter kazasıyla sona erdi. İşte Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamından kesitler.

Muhsin Yazıoğlu Kimdir?

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas’ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü’nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla’da yaptı.

1968 yılında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı; üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra da Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. 

12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi’nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993'te, MÇP' den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

24 Aralık 1995 tarihinde yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden TBMM'ye girdi. 28 Şubat 1996 yılında ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda yeniden genel başkan seçildi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

"İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok."

UNUTMADIK...