Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Türkiye'nin bir daha darbelere maruz kalmamasını, yoluna emin adımlarla yürümesini istediklerini vurgularken, "15 Temmuz'un nöbetçisi 16 Nisan'ın 'Evet'çisiyiz. Bunu net olarak ifade ediyorum. Çünkü biz bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz. Biz bu ülkede sabah kalkıp akşama hükümet değişikliği, pazarlıklarla yoğrulan, fırlayan, inen, yükselen borsa ve dolarlar istemiyoruz. Bu ülke büyüsün ve yürüsün istiyoruz" dedi.

Özdemir, 16 Nisan'ın mutlaka iyi analiz edilmesi gerektiğini, hiç kimsenin tekfir edilmemesi gerektiğini belirterek, "Hayır"ı da "Evet"i de söyleyenin bu ülkenin vatandaşı olduğunu söyledi.

Ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapacaklarını anlatan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, "Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Her ne kadar sorunlarımız fazla olsa da umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. Memur-Sen ailesi olarak tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin geleceğine dair yatırımımızı 16 Nisan'da yapmış olacağız. Bunu yapmak için yola revan olduk. Bu ülkenin yaşadığı travmayı, bu ülkeye yaşatılan türbülansı görmeyenler 'Evet'in kıymetini bilmeyenlerdir. Onun için 'Evet'in kıymetini bilenleri bu anlamda ter dökmeye davet ediyorum" ifadelerinde bulundu.
Şu ana kadar siyaset konusunda hassasiyetlerini ifade ettiklerini ve asla adres ifade etmediklerini belirten Mustafa Özdemir, referandum konusunun siyasi parti tekelinde olan bir konu olmadığını vurguladı.

Anayasa konusunun bütün sivil toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Özdemir, "Onun için bunu iktidar partisi, muhalefet partisiyle sınırlayarak 'ya oradansın ya buradansın' yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışı olarak görenler hata ediyor. Bu konu millet ve memleket meselesidir" diye konuştu.
İstikrarın yakalanamadığı takdirde Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalma şansının zayıflayacağını kaydeden Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir “Bütün kumpasların, tuzakların Türkiye'nin üzerine yürüdüğünü dile getirdi.

Suriye'de bütün dünyanın operasyon yaptığını dile getiren Özdemir,"Oradaki çeşitli terör örgütlerine havale ettikleri bir kavgayla 5 milyon insan evinden, yurdundan edildi. Bunun 3 milyonu Türkiye'de. Suriye'nin ne olacağı konusunda henüz netlik yok. Her zaman patlamaya hazır bir bomba gibi" şeklinde konuştu.