Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde öğretmen tarafından yan yana oturdukları ve uygunsuz harekette bulundukları iddiasıyla hakkında tutanak tutularak okuldan atılan ve iftirayı gururuna yediremediği için babasının otomobiliyle giderken, kapıyı açarak atlayan 17 yaşındaki Mihriban Şimşek tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf öğrencisi olan M.Ş'nin cenazesi bugün Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verileceği öğrenildi.

Aksaray da Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Nevşehirli 17 yaşındaki Mihriban Şimşek'in, otomobilden atlayarak intihar etmesinin ardından, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlattı.

İDDİALAR VAHİM KARARI YÜCE ADALET VERECEK...

Ailesi Nevşehir'de oturan ve öğrenim gördüğü Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'nin pansiyonlu yurdunda kalan 17 yaşındaki Mihriban Şimşek, iddialara göre okul bahçesinde okul arkadaşı O.E. ile bankta yan yana oturduğu sırada, arkadaşının saçına düşen yaprağı aldı.

Bu durumu gören bir öğretmende, Mihriban Şimşek ve O.E.'yi uygunsuz harekette bulunduklarını ileri sürerek, okul yönetiminin yanına götürdü. Okul yönetimi de haklarında tutanak tutularak, okuldan atılacaklarını söyleyip, öğrencilerden ailelerini okula çağırmasını istedi.

ANNE VE BABASININ GÖZLERİ ÖNÜNDE KENDİNİ ATTI

Okul müdürünün sözlerini babasıyla paylaşan Mihriban, babasından okula gelmesini gerektiğini söyledi. 14 Kasım Pazartesi günü, Mihriban babası Hasan Şimşek’le birlikte memleketleri Nevşehir’den Aksaray’a doğru otomobilleriyle yola çıktılar. 17 yaşındaki Mihriban, Gülşehir Acıgöl arasında babasının kullandığı otomobil hareket haliydeyken, otomobilden atlayıp, intihara kalkıştı.

Yaklaşık 10 m sürüklenen ve ağır yaralanan Mihriban, Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 4 gündür yoğun bakımda tedavi gören Mihriban yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Gözleri önünde kızının ölüme atlayışını gören ve gözyaşlarına boğulan baba Hasan Şimşek, “Benim kızım öğretmen kurbanı oldu. Şimdi bunun hesabını kim verecek?” diye ağladı. Mihriban Şimşek’in cenazesi bugün Nevşehir’in Gülşehir İlçesi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek. Oğuzhan E.’nin ağabeyi Gökan E. de okul yönetiminin kızın ölümüne sebep olduğunu söyledi. Mihriban’la kardeşinin arkadaş olduğunu belirten ağabey, “2 arkadaş bankta otururken, bir öğretmen bundan rahatsız olarak, ‘Uygunsuz harekette bulundunuz’ diyor ve okuldan atıyor. Bu nasıl anlayıştır. Genç kızımız okul yönetimi yüzünden hayatını kaybetti” iddialarında bulundu...

Yaşanan olayın ardından Aksaray İl Milliği Eğitim Müdürlüğü, iddialar hakkında soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, "Konu hakkında soruşturma başlatıp, müfettiş görevlendirdik. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na da konuyla ilgili bilgilendirmede bulunduk."dedi.




HABERTÜRK