Goethe Enstitüsü ve DAAD(Alman Akademik Değişim Servisi) tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen II. Almanca Öğretmenliği Bölümleri Yöneticiler Toplantısı (II.Hochschulkonferenz für AbteilungsleiterInnen der Deutschlehrerausbildung) 25-27.10.2019 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Meslek Yüksek Okulunda (USET) gerçekleştirildi. 

Açılış konuşmasını Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyma Akkaya Deviren’in yaptığı toplantıya Türkiye’de bulunan 18 Almanca Öğretmenliği Bölümlerinden 50 Yönetici, Goethe Enstitüsü ve DAAD yetkilileri katıldı. Toplantı, açılış konuşmasının ardından çeşitli konulara ayrılmış Workshop`lara katılan katılımcılar;  özellikle teknoloji alanında yapılan yeniliklere ve bu yeniliklerin derslerde uygulanabilmesine yönelik yeni uygulamaları gözlemleme şansı elde etme imkanı buldular. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Konferansın kapanış bölümünde ise yetkililer ve katılımcılar tarafından bir değerlendirme toplantısı yapılarak İstanbul Goethe Enstitüsü Yöneticisi Bayan Verena Sommerfeld’in, toplantının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yapılmasında öncülük eden Doç. Dr. Lokman Tanrıkulu`na ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yetkililerine teşekkür etmesinin ardından program sona erdi.  

Program sonrası katılımcılara Kapadokya yöresinin doğal, tarihi ve turistik yerlerine yönelik gezi düzenlendi.