Türkiye’nin Afrin’i terörden temizlediği Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasının üzerinden iki yıl geçti. Nevşehirli kahramanımız Uzman Çavuş Zeki Didinmez bu harekatta gazi olan Mehmetçiklerimizden biri.

Zeytin Dalı Harekatının gazilerinden Nevşehirli Zeki Didinmez Yeni Şafak’a konuştu. Harekatın ikinci yıldönümünde destansı hikayelerini anlatan gazimiz, vatan için canlarını da vermeye hazır olduğunu söyledi.

Vatan için canını hiçe sayan gazimiz Zeki Didinmez, 20 Ocak 2018 günü saat 17.00’de başlayan harekatın ikinci yıldönümünde destansı hikayelerini Yeni Şafak gazetesine anlattı. 

BU BENİM ŞEREF MADALYAM

Uzman Çavuş Zeki Didinmez (24) Afrin'in Dermaşanlı köyünde teröristlerin tuzakladığı EYP'nin infilak etmesi sonucu sol bacağını kaybetti. Nevşehir'de yaşayan gazi, "Harekatın 46. gününde, 16 Mart sabahı yağmur başlayınca teçhizatımız ve silahlarımızı korunaklı bir yere koyalım dedik. Bastığım yer tuzaklıymış. Bacağımı kaybettim.  O gün vatanım için şeref madalyasını taktım. Gerekirse canımı da seve seve vermeye hazırım" dedi. Gaziliğin çok büyük bir gurur olduğunu söyleyen Didinmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nevşehir halkının kendisini hiç yalnız bırakmadığını kaydetti.

Fatih Özer

Yeni Şafak