Kadın giyimde modası hiç geçmeyen ve kullanışlı olan parçalardan biri, gömleklerdir. Spor tarzdan klasik tarza kadar her zevke uyum sağlayan gömlekler, aynı zamanda her yaştaki kadına da hitap etmektedir. Ancak trend gömlek modelleri sezona göre farklılık gösterebilmektedir. Peki, trend 2017 kadın gömlek modası nedir? Hangi parçalar ve modeller ön plana çıkmaktadır? En trend gömlek modelleri sizler için www.jimmykey.com adresinde!
 
Önü Kısa Arkası Uzun Gömlek Modelleri
 
Tesettürlü kadınların da tercih edebilecekleri tunik gömlek modelleri bu sezon gömlek modelleri arasında yerini alıyor. Önü kısa arkası uzun gömlek modelleri tesettürlü kadınlar tarafından pantolon üzerine giyilebilir. Kısa etekler ve taytlar üzerine giyilerek, trend bir görüntü elde edilebilir. Yaz aylarında kolsuz modeller tercih edilebilirken, kış aylarında uzun kollu modeller tercih edilebilir. Hırkalar ile kombin yapılarak, sonbahar ve kışa uyum sağlanabilir.
 
Ofis Modası İçin Vazgeçilmez Modeller
 
Gömleklerin en fazla kullanıldığı alan ofislerdir. Ofis içerisinde hem rahat hareket etmeyi hem de şık görünmeyi sağlayan gömlek modelleri, bu sezonda da ofis modasında sık sık kullanılıyor. Daha çok şifon gömlekler ofis içerisinde tercih edilmektedir. Beyaz renk şifon gömlek altına siyah bilekte biten pantolonlar, klasik ancak modası geçmeyen bir görüntüdür. Bu sezon keten gömlekler de ön plana çıkıyor. Kış ve sonbahar aylarında ofis içerisinde gömlek giyinmek isteyen kadınlar, renk renk keten gömlekleri gardıroplarına ekleyebilirler.
 
Renkli ve Geometrik Desenli Modeller Ön Planda
 
Gömlekleri günlük giyimde kullanmak isteyenler, geometrik desenli modelleri tercih edebilirler. Spor tarzı benimsemiş kişiler de bu tarz gömlekleri tercih edebilir. Trend parçalar arasında yer alan bir diğer modeller ise, asker desenli gömleklerdir. Bir Jean pantolon üzerine asker desenli veya geometrik desenli bir gömlek giyerek, spor ancak tarz bir görüntü elde edebilirsiniz.
 
Siyah ve beyaz gibi klasik renklerin yanı sıra bu canlı ve renkli gömlek modelleri de vitrinlerde görücüye çıktı. Sarı, turuncu, mavi, kırmızı, mor gibi canlı renkler özellikle de ilkbahar ve yaz aylarında kombin yaparken kullanılabilir. Fırfır detaylı gömlekler de bu sezonun trendleri arasında yerini alıyor.
 
Gömlek Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
 
Bu sezonda da ön planda çıkan gömlekler, tüm giysi parçalarında olduğu gibi bazı noktalara dikkat edilerek seçilmelidir. Bunların başında mevsim şartlarının göz önünde bulundurulması gelmektedir. Keten tarzı kumaşlar daha çok yazın ve kışın tercih edilmeliyken, kolsuz ve şifon gömlekler yaz mevsiminde kullanıma uygundur. Diğer dikkat edilmesi gereken husus, tarza ve zevke uygun modeller seçmektir.
 
Spor bir görünüm elde etmek isteyenler daha renkli ve cep detaylı gömlek modelleri ile kombin yapmalıdır. Klasik bir duruş sergilemek isteyen kadınlar ise fırfır ve dantel detayı bulunan, tek renkten tasarlanmış, yaka kısmında detayları bulunan modelleri tercih edebilirler. Doğru aksesuar ve parçalar ile tamamlanması, diğer dikkat edilmesi gereken noktadır.