2019'un sonlarından itibaren tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgınıyla birlikte 2020 ve 2021 yıllarında hac ibadeti yapılamamış bir çok ülkeden de bu süre zarfından umre yapmak isteyenler kutsal topraklara gidememişti.

Her geçen gün etkisini kaybeden Kovid-19 salgınına karşı ülkeler bir taraftan tedbirleri kontrollü bir şekilde gevşetmeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Suudi Arabistan ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er Rabia'nın davetlisi olarak Suudi Arabistan'a gitti. Erbaş ziyaretler kapsamında Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er Rabia ile pandemi sebebiyle iki yıldır ifa edilemeyen hac ve umre konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Erbaş'ın ziyaretinin ardından akıllara "Bu yıl Hac ibadeti için Türkiye'den hacı adayı ülkeye davet edilecek mi?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Konuya dair Diyanet İşleri Başkanlığından henüz bir açıklama yapılmadan Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, Twitter hesabından Kovid-19 kapsamındaki kısıtlamalara ilişkin alınan yeni kararları açıkladı.

Bu kapsamda ülke dışından gelenlere uygulanan aşı kartı ve PCR testi ibraz etme zorunluluğu ile karantina uygulaması dahil tüm kısıtlamaların kaldırıldığı kaydedildi.

Söz konusu kararın, Kovid-19 ile mücadelede ulusal aşı programındaki hedef kitlenin yüzde 99'unun aşılanması ve vaka sayılarının yüzde 4'lerin altına gerilemesi göz önünde bulundurularak alındığı ifade edildi.

Gelişmeler karşısında gözler şimdi  "2022 yılı için Türkiye'den hacı adayı alınacak mı?" sorusuna çevrildi.