Ürgüp Ziraat Odası BaşkanıMustafa Korkmaz 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


“22 Mart günü, su kaynaklarının bilinçsizce tüketilmesi ve suyun kalitesinin bozulması konularının ciddi bir şekilde gündeme gelmesi nedeniyle, 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Dünya Su Günü olarak ilan edilmiştir.

İçme ve kullanım suyu olarak tüketiminin yanı sıra, tarımsal sulama, enerji üretimi ve turizm gibi birçok alanda istifade ettiğimiz su, yanlış kullanım nedeniyle her geçen gün temizliğini kaybetmekte, kirlenmektedir. Suyun israf edilerek kullanılması ve küresel ısınma gibi nedenlerle de su kaynakları her geçen gün azalmakta, sulak ve verimli topraklar kuraklaşarak çölleşmektedir. Birey olarak bizlere de bir takım görevler düşmektedir. Kendi evimizde ufak tedbirlerle yapacağımız her bir damla tasarruf, kendi geleceğimize yatırım olacaktır. Çocuklarımızı bu konularda bilgilendirmeli kıymeti anlatılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızın Dünya Su Günü'nü kutluyor, kuraklığın olmadığı bol bereketli, sağlıklı ve huzurlu bir dünya temenni ediyorum”


Mustafa Korkmaz
Ürgüp Ziraat Odası Başkanı