29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Nevşehir’de düzenlenen kutlama töreni Gazi Stadyumunda gerçekleştirildi. Törene, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, Emniyet Müdür Vekili Emin Çakır,daire müdürleri vatandaşlar katıldı. Törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanırken daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı halkın bayramını kutladı.

Burada konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “ Bugün şanlı ordumuzun, silahlı kuvvetlerimizin, asker ve polisimizin ortaklaşa ortaya koyduğu ve hem sahada hem de masada büyük başarıya imza atılan Barış Pınarı Harekatı ’da Cumhuriyetimizi, yurdumuzu eli kanlı terör örgütlerden korumak için yapılmaktadır. Bu vesileyle bu harekatta görev alarak şehit olan askerlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize de şifalar diliyorum. Bu büyük başarıda emeği geçen başta kararlı ve dik duruşuyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesi derin bir saygıyla selamlıyorum. Bizler görev yaptığımız tüm zamanlarda olduğu gibi bugünde Büyük Önder Atatürk’ün bu mirasına sahip çıkabilmek için yapmamız gereken tüm çalışmaları yapmak ve azimle kararlığımızda olduğumuzun bilinmesini isterim. Cumhuriyete verdiğimiz önem ve değerin bir göstergesi olarak bu kıymetli mirasın kuruluşun yıldönümünün coşkuyla kutlanması için ilimizde çeşitli programlar yapılmış ve her türlü tedbir alınmıştır. Bu tür yıl dönümlerinin anlam ve önemlerine uygun bir şekilde kutlanması dosta düşmana karşı, birliğimizin, sergilenmesi kadar elimizdeki nimetin değerini bildiğimizi göstermek için de önemli bir fırsattır. Kıymetli Nevşehirli hemşerilerim Atatürk’ün de dediği gibi Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşayacağına inancımızı hiçbir şekilde kaybetmeyeceğimiz tekrar vurgulayarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına önünde saygıyla eğiliyor hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Vali İlhami Aktaş’ın konuşmasının ardından tören geçişi düzenlenirken program öğrencilerin halk oyunları gösterileri ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Nevşehir At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı tarafından eğitimli köpeklerin gösterisi ile devam eden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde eğitimli köpeklerin gösterisi törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Tören 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.