Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Acıgöl Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Trap Atışları ve Kültürel Etkinlikler Festivali Nevşehir’in Acıgöl İlçesinde bulunan Maar Gölü’nde gerçekleştirildi.

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde Acıgöl Belediyesi ve Acıgöl Avcılar Kulübü tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Trap Atışları ve Kültürel Etkinlikler Festivali, farklı illerden de katılımlarla gerçekleşti.

Acıgöl İlçesi Maar Krater Gölü’ne kurulan platformda yapılan trap atışlarına hareketli makine, sağ sol arkası, tek kurşun tek hedef, tek kurşun şişe ve grup yarışmaları olmak üzere farklı kategoride yarışıldı.

Festivale; Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Acıgöl Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, Bektaş Demir, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Asiltürk,  Nevşehir Belediyespor'un yeni yönetim kurulu başkanı Esat Özaltın, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışmada birinci olanlara hediyeleri Acıgöl Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş ve Protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Acıgöl Kaymakamı Doğukan Koyuncu, bu gibi festivallerin ilçemizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, festivalin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.