Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde başlatılan yardım kampanyasında ilçe halkı yaraları sarmak için adeta seferber oldu. 4 TIR dolusu yardım depremdeki afet bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Başkan Ertaş; “Allah razı olsun”

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, büyük, küçük tüm ilçe halkının deprem bölgelerindeki vatandaşların yanında olduğunu anlatarak, “Dualarla yolcu ettiğimiz 4. yardım tırımız ile sadece 36 saat içinde battaniye,gıda, sayısız insani yaşam malzemesini depremin vurduğu bölgelere göndermiş olduk. Sadece yardım malzemesi değil Acıgöl’ümüzün, hemşehrilerimizin duasını, sevgisini, kardeşliğini de taşıyan 4. tırımız da yola çıktı Allah’ın izniyle… Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bir olan, birlik olan tüm hemşehrilerimden Allah razı olsun” dedi.

Konu hakkında Acıgöl Kaymakamlığından yapılan açıklamda; "Ülkemizde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem sonrası depremzedelere iletilmek üzere düzenlenen yardım kampanyası sonucu Acıgöl İlçemizden 4 tır 08/02/2023 tarihinde deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkmıştır.

Desteği bulunan Acıgöl, Karapınar ve Tatlarin Belediye Başkanlıklarına, Köy ve Mahalle Muhtarlıklarımıza, köylerimizin İstanbul’da bulunan Dernek Başkanlıklarına, İlçemizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarına ve tüm Acıgöl halkımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz."