AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,  5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz açıklamasında; "Hukukun üstünlüğünün her daim savunucuları değerli avukatlarımızın ‬5 Nisan Avukatlar Günü kutlu olsun." dedi.

Milletvekili Açıkgöz mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Avukatlar günü vesilesi ile tüm avukatların gününü tebrik ederim. Hukukun ve adaletin tesisinde çok önemli görevler ifa eden avukatlarımıza mesleki hayatlarında başarılar dilerim. Barolar sadece avukatların meslek örgütleri değildirler. Yasalarla verilmiş insan haklarını savunma ve koruma, hukuksuzluklara karşı çıkma fonksiyonu ve görevi de bulunmaktadır. Bu nedenle bir kamu hizmet kurumudur. Bir devleti meşru kılan adalettir, adaleti meşru kılan savunmadır. Bir ulusun yüksek değerlere sahip demokrasi ile yönetildiğinin ölçüsü avukata verilen önem ve değer ile ölçülür. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Avukatlar Gününü en kalbi duygularımla kutlarım." dedi.