AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mustafa Açıkgöz, Nevşehir merkez çarşı esnaflarını gezerek hemşehrileri ile kucaklaşmaya devam ediyor.

Yaz dönemi saha çalışmalarına devam eden Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ahilik Haftası kapsamında Nevşehir Merkez Çarşı Esnafı ile buluştu, vatandaş ve esnafların sorunlarını dinledi.

Nevşehirli vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Açıkgöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Gönül gönüle… Sevgi, saygı ve muhabbetle Nevşehir Çarşımızda hemşehrilerimizle beraberiz. " dedi. 

Ahiliğin sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir gelenek olduğunu söyleyen Milletvekili Açıkgöz; "Ahilik teşkilatı yıllardır süre gelen, esnaflar arası dayanışma, yardımlaşma ve karşılıklı saygı ve sevgiyi pekiştiren bir gelenek olmuştur. Esnaflarımızın bağlı bulundukları Odalarımız, ahilik geleneğimizin birer şubesi konumundadırlar. Biz, AK Parti olarak Ahilik geleneğinin yaşatılması anlamında büyük çaba gösteriyoruz. Usta çırak ilişkileri, kaynağını bu gelenekten almaktadır. Ahilik kültürünü ve bu değerleri önemsememiz, yaşamamız ve yaşatmamız lazımdır. Milli birlik ve beraberliğimizin her zaman en büyük teminatlarından birisi olan ahilik kültürü ticareti düzenleyen ve bu alanlarda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar için önemli bir rehber niteğinde olduğunu belirterek çarşı esnafına Yüce Allah bol kazançlı işler nasip etsin inşallah" " ifadesini kullandı. 

Nevşehir esnaflarıda Milletvekili Mustafa Açıkgöz’e ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetlerini dile getirerek, teşekkür etti.