TBMM'nin kuruluşu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı kutlamaları bu yıl Korona virüs salgını nedeniyle buruk geçerken, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, geleneği devam ettirerek, makamını telekonferans yöntemiyle 5. sınıf öğrencisi Hatice Sıla'ya devretti.

İşte o anlara ait görüntüleri izlemek için TIKLAYINIZ!

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Korona virüs tedbirleri kapsamında Gazi TBMM’ de ki görevimizi 23 Nisan vesilesiyle video konferans yöntemiyle 5. sınıf öğrencisi Hatice Sıla evladımıza devrettik. Gazi TBMM 100Yaşında Bugün saat 21.00’de tüm çocuklarımızı evlerimizden İstiklal Marşı’mızı okumaya davet ediyoruz." mesajını paylaştı.

Telekonferans sistemi ile gerçekleştirilen devir törenini ardından Milletvekili Açıkgöz'ün makamını devr alan Hatice Sıla'da duygularını şuz sözlerle ifade etti; “Sn Milletvekilim, Gazi TBMM’nin açılışının 100. Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve TBMM’de görev almış Milletvekillerimizi saygıyla yad ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde TÜRKİYE 100.yılını coşkuyla kutluyor. Evde Kal çağrısıyla evlerimizden bu coşkuyu kutluyoruz. Nevşehir’imize, Gazi TBMM’ye ve aziz milletimize selamlarımı sunuyorum. Bizler çalışacağız, Türkiye kazanacak.” dedi.

Telekonferans yöntemiyle 23 Nisan bayramını kutladığı Hatice Sıla ’ya makamını devreden ve Geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi duygularımla  kutluyorum diyen Açıkgöz, tüm çocukları 23 Nisan Perşembe akşamı saat 21’de balkon ve camlarda İstiklal Marşı'nı hep birlikte söylemeye davet etti.