TBMM Divan Katip Üyesi, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Açıkgöz, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Kutladı 

“Kendi Alanlarında Çalışmalarıyla Destan Yazan Tüm Emekçilerimizin Günü Kutlu Olsun”

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yayımladıkları mesajında;

"Hayatın en önemli ve kutsal öznelerinden biri olan emeğe ve onun sahiplerine olan vefamızı bir nebze de olsun yerine getirmeye çalıştığımız önemli bir gün olan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz mesajında;

“Ülkemiz de AK Parti iktidarımızla hayatın her alanda olduğu gibi, çalışma hayatında da ciddi ve önemli gelişmelere imza atılırken, yasal düzenlemeler de tek tek hayata geçirildi. Bunları, büyük bir toplumsal uzlaşma ve karşılıklı istişare ile gerçekleştirdik.

Bu anlayışın önemli bir adımı olarak da 2008 yılında, 1 Mayıs’ın ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak kutlanması kabul edilmiş ve 2009 yılında da resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

Ve bunun sonucu olarak 1 Mayıs artık, çalışma hayatındaki sorunların tümüyle masaya yatırıldığı, dile getirilen bütün çözüm önerilerinin ve taleplerin değerlendirildiği, yeni tartışmaların değil, çözümlerin ortaya koyulduğu bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde kutlandığını görmekteyiz. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığında hayatın her alanında tedbirlerimizi önceden alarak ülkemizin sağlık, ekonomik, sosyal hayat, iş gücü ve hizmet noktalarında olumsuz etkilenmenin de önüne geçtik. İstihdam anlamında emekçimizin ve işçimizin yanında olduk onlara hem maddi hem de özlük anlamında desteğimizi sürdürüyoruz. Salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz bugünlerde üstün gayret ve dayanışma ruhuyla emeklerini esirgemeyen tüm emekçilere ve çalışanlara şükranlarımızı sunuyorum. Ramazan ayının manevi ikliminde, bir ve beraber olarak bu zorlu süreci de milletçe birlikte atlatacağız. Her biri kendi alanında destan yazan çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Milletimizin lideri Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizin partisi, AK Parti her zaman çalışanın yanındadır.

Bu düşünceler içinde; ülkemizin büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayan, gece gündüz demeden, alın teri dökerek çalışan, üreten, işçi ve emekçi kardeşlerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, görevi başında hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm çalışan kardeşlerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi.