AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Eczacı Mustafa Açıkgöz, açıklamasında şunları ifade etti;

İnsanlığa hizmet eden, ülkemize ve milletimize değer katan, gece gündüz demeden değerli meslektaşlarım dün olduğu gibi salgınla mücadele ettiğimiz bugün de toplumsal yaşamdaki vazgeçilmezliğini her zaman göstermektedir. Hoşgörü, anlayış, ilgiyle sağlık zincirinin sokağımızdaki-mahallemizdeki halkası, hastalarımıza en yakın sağlık danışmanlığı yapan eczacılarımızın, bu büyük sorumluluğun farkında, özverisinde ve bilincinde olduğunu biliyorum.

Eczacılarımızın hiçbir gelecek kaygısı yaşamadan görevlerini yerine getirebilmesi, eczacılık sektöründeki işleyişin ideal seviyeye ulaşması ve eczacılık mesleğinin eczacılara yüklediği halk sağlığının nöbetçisi olma misyonunu en iyi şekilde yerine getirebilmelerinin sağlanması için gereken tüm çalışmalar bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de hız kesmeden birlikte devam ettireceğiz.

Sağlık hizmetlerimizin temel birimini oluşturan, toplum sağlığının korunması için mücadele eden meslektaşlarımıza salgın sürecinde de fedakârca çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyor, ülkemizin en uç noktasına kadar bu hizmeti sağladıkları için ayrıca minnettarlığımı da ifade ediyorum. COVID-19 mücadelesinde kaybettiğimiz eczacı meslektaşlarımızı ve fedakâr tüm sağlık çalışanlarımızı minnetle, hayır dua ile yâd ediyorum.

14 Mayıs’ı eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe ömür, emek, katkı ve gönül vermiş, çok değerli hizmetleriyle ve gayretleriyle değer kazandırmış eczacılarımızın yâd edilebilmesine bir vesile saymaktayım. Bu vesile ile eczacı bir milletvekili olarak saygın mesleğin emektarları tüm Eczacılarımızın 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü’nün kutluyor, hayırlı ve bereketli çalışmalar diliyorum.
                                    Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
                                    AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
                                     TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi