Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Yuva Köyünde bayramlaşma geleneği sürdürülüyor. Yuva Köyünde her yıl bayramlarda gerçekleştirilen toplu bayramlaşma geleneği bu yılda köy meydanında ki muhtarlık binası önünde yapıldı.

Yuva Köyü Muhtarı Hasan Kaymak ve istanbul'da yaşayan Geri Dönüşümcü iş Adamı Hüsnü Öncül ev sahipliğinde düzenlenen Bu yıl ki Ramazan bayramındaki bayramlaşma geleneğine, AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, Bir önceki Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Çiftci,İl Genel Meclis Üyesi Metin Vural, Yuva köyü sakinleri ile İstanbul'da ikamet edipte ana, baba, eş, dost ziyaretine sılai rahim gelen çok sayıda Yuvalılar katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "Acıgöl/Yuva Köyü’müzdeyiz. Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, Acıgöl Belediye Başkanımız Ercan Ertaş, İl özel idare genel sekreteri Ramazan Çiftçi, Acıgöl İGM üyemiz Metin Vural, Acıgöl İlçe Başkanımız Ramazan Gül ve Karapınar Belediye Başkanımız Yasin Güneş ile birlikte katılarak Ramazan Bayramı’na özgü “Yahni yemeği geleneği” yaklaşık 200 yıldır yaşatılan gelenekte bu yıl bulunmak bizlerede nasip oldu. Bu gelenekte emekleri bulunan başta Hüsnü Öncül, muhtarımız Hasan Kaymak ve Yuva Köylü hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında: " Acıgöl/Yuva Köyümüzün geleneksel bayram buluşmasında çoğunluğu İstanbul’da yaşayan ve bayram sevinciyle bir sofrada buluşan hemşerilerimizle bir aradayız‬ ‪”23 Haziran İstanbul seçimi, milletimizin takdiri olacaktır ve sizlerin desteğiyle adayımız Sayın Binali Yıldırım ile milletimiz kazanacaktır‬.” dedi.

İşte Milletvekili Açıkgöz'ün Yuva köyünde yaptığı açıklmasını izlemek için TIKLAYINIZ!

Bayramlaşma proğramının ardından davetlilere yemek verildi.