Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez İncekaralar İlkokulu'nda düzenlenen söyleşide 3.ve 4. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

İncekaralar İlkokulu Müdürü Gülüzar Ergin, sınıf öğretmenleri Ahmet Çelik ve Fatma Erdoğan tarafından düzenlenen "Gazi" söyleşisine Afrin Gazisi Zeki Didinmez ve şehit yakınları Muhittin Türk ve Murat İven katıldı.

Didinmez; “Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir”

İlk olarak kendisini tanıtan ve ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gazi Zeki Didinmez, “Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” sözü ise öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Öğrencilere anılarını anlatan Didinmez, meraklı sorulara da yanıt verdi. Gazi Zeki Didinmez'in, sohbet sonrası dile getirdiği “Savaşa "Gazi" olmaya değil, "Şehit" olmaya gidilir” sözü ise adeta programa damga vurdu.

Söyleşi sonunda Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez'e Türk Bayrağı verildi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Okul Müdürü Gülüzar Ergin; "Öğrencilerimize milli ve manevî duyguları geliştirmek, vatan ve millet sevgisi aşılamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimize farkındalık yaratıldı. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden Proğram konuğumuz Afrin Gazisi Zeki Didinmez'e ve şehit yakınları Muhittin Türk ve Murat İven'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Ergin, “Okulumuz olarak iyi bir insan ve örnek bir dünya vatandaşı yetiştirirken, bir yandan da ülkesini, vatanını ve milletini seven ve değerlerine sahip çıkan nesiller de yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda da öğrencilerimize şehitlik ve gazilik kavramlarını öğretmeye ve vatan sevgisini bir kez daha aşılamaya çalıştık” dedi.