Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu ile ortak yürüteceği proje yapılması hedeflendi.

Bu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçilen ve 27-28 Şubat – 01 Mart 2017 tarihlerinde Afyonkarahisar ilinde, tüm Türkiye genelinde özel motorlu taşıt sürücü kurslarının iş ve işlemlerini yürüten il millî eğitim müdürü, Özel Öğretim şube müdürleri ile her ili temsilen sürücü kurslarında trafik - çevre bilgisi ve trafik adabı dersinin eğitimini uzman eğitmen eğitimi ve mevzuat bilgilendirilmesini konu alan seminer yapıldı.

Seminere İlimizi temsilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Şube Müdürü Mustafa Ece, Nevşehir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı, Özbaşak Sürücü Kursu Kurucu Müdürü, Trafik Mevzuat Kuralları ve Çevre Bilgisi – Trafik Adabı Uzman, Direksiyon Uzman Öğrencisi Murat Akbudak katıldı. 
Milli Eğitim Bakanlığı Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Ercan Alpay, Şube Müdürü Cevdet Bulut, Vedat Kuşgözoğlu, Şube Şefi İrfan Coşkun, Güvenli Sürüş Teknikleri Uzman Çetin Büyükçınar, Gazi Üniversitesinden Seda Hatipoğlu öncülüğünde verimli bir şekilde sonuçlandı.

27 Mart 2017 tarihinde tüm Türkiye genelinde aynı anda bu eğitimlere start verilecek olup, bu kültürün çocuk yaşlarda kazanılması önemli. Aynı zamanda bu eğitimlerin tamamlanması sonrasında hali hazırda bu eğitimi almamış tüm sürücülere de aynı eğitimler verilecek. Verilecek bu eğitimler Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülecek. Bu program ücretsiz olarak tüm katılımcılara verilecek. İleriki zamanda ise zorunlu tutulacak.

Nevşehir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Murat Akbudak, “Bu proje kapsamında yapılacak tüm çalışmaların başta ilimiz Nevşehir olmak üzere, Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.