Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel beraberinde Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz ve Oda Başkanlarının katılımıyla Kırşehir Valiliği’nin ev sahipliğinde 35. Ahilik Haftası kutlama programı kapsamında bu yıl ilki düzenlenen Hacıbektaş Veli ve Ahi Evran Veli Buluşma Programı Kırşehir Gölhisar mevkiinde gerçekleşti.

XIII. yüzyıl Anadolu’sunun irfan ve medeniyetinin temel yapı taşlarından Ahi Evran-ı Veli ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin Anadolu’nun sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için çaba harcama yolunda buluşmasının canlandırıldığı programda, Vali Becel, Ahilik Haftasının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Programda, Vali Becel ve Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’ya sembolik Ahilik Kaftanı giydirme töreninin ardından, 81 İlden gelen gençlerle birlikte dostluk ağacı dikimi gerçekleştirildi.

Birlik Başkanı Pınarbaşı, düzenlenen etkinliğe katılım sağlayan haziruna, oda başkanlarına ve Hacıbektaş ilçemizden gelen vatandaşlarımıza teşekkür etti