Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 04.07.2017 tarihinde ilan edilen 2017 Yılı Teknik Destek Programı tanıtım toplantıları Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde düzenlendi.
 
Potansiyel başvuru sahiplerinin programdan daha fazla yararlanabilmesi amacıyla düzenlenen tanıtım toplantıları; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden yaklaşık 300 kişinin katılımı ile tamamlandı.
 
Tanıtım toplantılarında; Teknik Destek Programı amacının, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanması olduğu bilgisi verildi. Program kapsamında, her bir kurum/kuruluşun 14 günü aşmayacak şekilde program rehberinde belirtilen esaslara dikkat ederek, eğitim veya danışmanlık içerikli proje yazabileceği katılımcılara anlatıldı.
 
Toplantılarda ayrıca, Teknik Destek projelerinin Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemine (KAYS) girişlerinin nasıl yapılacağı ve projelerin ne şekilde hazırlanacağı anlatıldı. Proje yazımında dikkat edilmesi gereken konulara açıklık getirildi. Örnek proje konuları anlatıldı ve önceki yıllarda uygulanmış başarılı projelerden örnekler verildi.
 
İlk dönem başvuruları 25/08/2017 tarihinde sona erecek olan 2017 Yılı Teknik Destek Programı projeleri Nevşehir’de bulunan AHİKA Merkez Hizmet Binası dışında Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerinde bulunan AHİKA Yatırım Destek Ofislerine de teslim edilebilecek.