Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir veNiğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak toplantı öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

“Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları Ahiler Kalkınma Ajansı Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısına hoş geldiniz.

 

Bugünkü toplantımızda Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla ilk kez karşınıza çıktığımı hatırlatıyor ve görevi devraldığım bir önceki Yönetim Kurulu Başkanımız ve Kırıkkale Valimiz Sayın Ali KOLAT’a Ajans adına yaptığı değerli hizmetlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kalkınma Kurulu Üyelerimize ve Ajans Genel Sekreterliğimize önümüzdeki süreçteki çalışmalarında şimdiden başarılar diliyorum. 

 

Bir Önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacağımız toplantı, 6 aylık birim faaliyet raporunun görüşülmesiyle devam edecektir. Ajansımız Genel Sekreterliği’nce hazırlanan Altı Aylık Birim Ara Faaliyet Raporu’nun “Kalkınma Ajansları Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin” 90 ve 91 maddeleri gereğince Ağustos ayı içerisinde Yönetim Kurulu’nun onayına sunulması ve ardından Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Raporu’nun Kalkınma Bakanlığı’na sunulması gerekmektedir. Altı Aylık Birim Ara Faaliyet Raporu bu toplantının önemli gündem maddelerinden birini oluşturulacaktır.

 

Toplantıda ayrıca 2014 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesi de tartışılacaktır. 5449 sayılı Kanunun 19. maddesindeki ölçütlere göre Genel Sekreterlikçe hazırlanacak bütçe taslağı ve çalışma programının Yönetim Kurulu tarafından onaylanması halinde Kalkınma Bakanlığı’nın onayına sunulması gerekmektedir.

 

Bildiğiniz gibi 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği, Ajansımız tarafından 24 Haziran 2013 tarihi itibarıyla toplamda 882.366,32 TL bütçe ile ilan edilmişti. 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteğine ilişkin proje tekliflerinin mevzuat gereği Genel Sekreter başkanlığında ilgili ajans uzmanlarından oluşturulacak en az üç kişilik bir değerlendirme komisyonu tarafından, başvuru tarihinden itibaren en fazla yedi gün içerisinde değerlendirilerek Yönetim Kuruluna sunulması gerekmektedir. Komisyon tarafından değerlendirilmesi yapılan 12 proje teklifinin onaylanıp onaylanmayacağı konusu bugünkü Yönetim Kurulu Toplantısı’nda karara bağlanacaktır.

 

Toplantıda ayrıca Nevşehir Belediyemizin Ajans hizmet binasının yapımı için Ajansımıza tahsis edeceği arsa konusu da görüşülecektir.

 

            Toplantımız gelecek bir ay için planlanan çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir.”